Kanta-Häme

Ensin upposi Teemu ja nyt Tyynekin kallistuu

Pelastuslaitoksen ja Hämeenlinnan kaupungin edustajat kävivät tiistaina tutkimassa, onko hitaasti mutta varmasti kallistuva ravintolalaiva Tyyne vaarassa kaatua.

Keskustan kohdalle rantaan ankkuroitu laiva on kallellaan järvelle päin.

Hämeenlinnan kaupunginlakimiehen Susanna Ijäksen mukaan laivan omistajaan ei ole saatu mitään yhteyttä sitten viime toukokuun. Myös haastemiehet ovat vetäneet vesiperän.

Tyynen eteen ankkuroituna ollut ravintolalaiva Teemu vajosi alkukesästä pohjaan ja aiheutti öljyvahingon Vanajaveteen. Laivan siirrosta kaatopaikalle sekä rannan puhdistamisesta jäi kaupungille ainakin noin sadan tuhannen euron lasku.

– Tyynen tapauksessa on nyt ensi sijassa varmistettava, että laiva ei pääse kaatumaan ja aiheuttamaan öljyvahinkoa, Ijäs sanoo.

Jos hylättyjen laivojen omistajaa ei saada maksumieheksi, aikoo kaupunki hakea korvausta laivan vakuuttajalta sekä mahdollisesti ympäristöministeriön öljysuojarahastosta.

Voimassa oleva laki tekee hylätyn aluksen häätämisestä monimutkaisen ja hitaan projektin.

Susanna Ijäksen mukaan helpoin tie olisikin saada laiva julistettua jätteeksi, jolloin kaupunki voisi hävittää sen vielä ennen talven tuloa. HäSa