Kanta-Häme

Entisen konttorirakennuksen vuoto tilkittiin

Verkatehtaan alueen vanha konttorirakennuksen uusi katto on viimeistelyvaiheessa.

Verkatehtaankujan ja Viipurintien risteyksessä sijaitsevan harmaan talon katto oli pakko saneerata, koska toimitusjohtaja Jouko Astorin mukaan vesi vuoti sisärakenteisiin.

Rakennuksessa on tällä hetkellä toiminut muun muassa valokuvausstudio.

Talon katto oli alkuperäinen, eikä tarkkaa rakennusaikaa ollut tiedossa. Astor kertoo, että Verkatehtaalla saneerataan kattoja sitä mukaa kuin ongelmia ilmenee.

– Katto meni niin sanotusti puhki, ja vettä alkoi vuotaa sisälle. Kun näitä peruskorjattavia kohteita tulee eteen, teemme työn samalla perusteellisesti, Astor kertoo.

Olematon lämmöneristys

Verkatehtaan konttorirakennuksen vuotava katto huomattiin viime syksyllä, kun vesi pääsi sisään. Samalla, kun katto uusittiin, uusittiin myös rakennuksen lämmöneristys.

Vanhat eristeet olivat yhtä antiikkiset kuin kattokin.

Varsinaisen peruskorjauksen hoiti kaupunki. Työ on tällä hetkellä viimeistelyä vaille valmis.

Linnan Tilapalveluiden mukaan katon peruskorjaus maksaa noin 80 000 euroa. Rakennuttajapäällikkö Pentti Kainulaisen mukaan vanhasta lämmöneristyksestä oli myös hyötyä.

Välikatto oli tilkitty pääsääntöisesti hiekalla ja turpeella. Kun vesivahinko alkoi, vuotanut vesi oli imeytynyt vanhaan eristemateriaaliin.

Nyt tilalle asennettiin puhallus- ja uretaanieristettä.

Astorin mukaan Verkatehtaan alueella on valtaosa vanhoista katoista uusittu. Toissa talvena korjattiin nykyisen radiotalon päätyosio, ja viime vuosina tuli uusittua myös rakennus, jossa toimii muun muassa kaupunginteatterin puvustamo ja Suisto-klubi.

– Aika vähän töitä on enää jäljellä. Yleensä, kun tiloja aletaan muuttaa uuteen käyttöön, vahingot huomataan, Astor tiivistää. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic