Kanta-Häme

Entisten surmanajajien firma lupaa lapsiperheille tervettä tekemistä – Aikeena valloittaa ensin kotikaupunki Hämeenlinna

Entisten surmanajajien perustama Geego Kids aikoo hurmata palvelullaan kotikaupunkinsa ja sitten muut kaupungit.
Toimitusjohtaja Heidi Leivo hassutteli nimikkomaskotti Geegon pään kanssa yhtiön toimitiloissa. Kuvassa myös (vasemmalta) Saku Karttunen, Mikko Leivo, Johanna Hietikko ja Konsta Lattu. Kuva: Pekka Rautiainen

Koronakriisi saattaa tulla vauhdittaneeksi hämeenlinnalaisen Geego Kids Oy:n alkutaivalta.

Yritys on kehittänyt etenkin lapsiperheille suunnatun palvelun, jota käytetään älykännykällä ja joka auttaa vastaamaan lapsen aina yhtä kiperään kysymykseen: Mitä tänään tehtäisiin?

– Tavallaan korona-aika teki meille markkinointityötä. Moni vanhempi on sanonut, kuinka arki muuttui paremmaksi, kun ei joka ilta tarvinnut kuskata väsyneitä lapsia harrastuksiin, sanoo toimitusjohtaja Heidi Leivo.

Geego-sovellus innostaa perheitä liikkumaan tarjoamalla reittejä, liikuntaopastusta ja tehtäviä. Onnistumisista saa pisteitä ja osaamismerkkejä.

Ajatus kyti jo ennen korona-aikaa

Idea syntyi jo ennen koronaa.

– Minua alkoi vuosia sitten harmittaa, ettei pihoilla enää näy lapsia pihapeleissään eivätkä perheet käy yhdessä iltakävelyllä, Leivo kertoo.

– Muistan kun itse kitisin mökillä, ettei ollut tekemistä. Äiti patisti pelaamaan seinäpalloa. Menin parin tunnin jälkeen ylpeänä kertomaan, että nyt on kaikki tehtävät tehty. Äiti antoi lisää tehtäviä.

Geegoon tehtäviä tulee koko ajan lisää: temppuilua, ketteryyttä, motoriikkaa hyppynarulla, futispallolla, salibandymailalla, fillarilla, millä vain.

Vanhemman ja lapsen väliin on tullut älykännykkä – jäädäkseen.

– Jos me olemme liian kriittisiä älylaitteita kohtaan, sahaamme vain omaan nilkkaamme. Lapsille pitää kuitenkin olla tervehenkistä sisältöä. Haluamme auttaa siinä, että heidät saataisiin liikkumaan ainakin ne terveydelle tarpeelliset kaksi kolme tuntia päivässä.

Myös Hämeenlinnan pitäjät mukana

Tänään perjantaina Geego julkaisi ensimmäisen ”kaupunkihaaste”-osionsa. Hämeenlinnaan on suunniteltu 22 reittiä, joista yksitoista kantakaupunkiin ja loput pitäjiin.

Esimerkiksi Aulangolla ja Ahvenistolla kyse ei ole varsinaisista suunnistusreiteistä, mutta aivojakin joutuu käyttämään löytääkseen seuraavalle tehtäväpisteelle. Personal trainer on suunnitellut reitin varrelle liikunnallisia tehtäviä.

Kaupunkihaastereittien käyttö on ilmaista, mutta laajemmat mahdollisuudet antava sovellus liikuntakouluineen ja satoine haastetehtävineen maksaa perheelle viisi euroa kuukaudessa.

Hämeenlinna on hankkinut osion noin 30 000 eurolla, osin korona-ajalla perustellen.

Geego-sovelluksella näkyviin tulevia videoita kuvataan myös Hämeenlinnan pitäjissä. Konsta Lattu kuvasi tällä viikolla Hauholla Emmi-Sofia Tammista, joka on suunnitellut sovelluksen reiteille liikuntatehtäviä. Kuva: Sara Aaltio
Geego-sovelluksella näkyviin tulevia videoita kuvataan myös Hämeenlinnan pitäjissä. Konsta Lattu kuvasi tällä viikolla Hauholla Emmi-Sofia Tammista, joka on suunnitellut sovelluksen reiteille liikuntatehtäviä. Kuva: Sara Aaltio

Omien vanhempien konkurssi on muistissa

Leivon omat yrittäjävanhemmat menettivät 90-luvun alun lamassa kaiken.

– Rahat menivät, turvallisuuden tunne ei. Pidimme kiinni iltalenkeistä, hiihtoretkistä ja omista ”olympialaisista”. Älyttömästi iloa ja endorfiinia!

Omaan perheyritykseen Leivo luottaa vahvasti.

– Talo ja kaikki ovat pankkilainan ”panttina”. Mutta yritetään pitää maltti ja järki mukana.

– Ajatus on, että ensi kesänä olisimme valloittaneet monta kaupunkia, ja syksyllä aloitetaan kansainvälinen markkinointi.

Heidi Leivo toimi puolisonsa Mikon kanssa vuosia ulkomailla ”surmanajajana”. Heillä on takana myös ura enduropyöräilijöinä.

Geego ei ole vain fyysisyyttä.

– Esimerkiksi Mantereenvuoren reitillä on yksi tehtävä, jossa pitää bongata maisemasta televisiomasto. On tärkeä opettaa lapsille, että voi välillä vain istua hiljaa, katsella ja jutella aikuisten kanssa. HÄSA

Liitot yhteistyöhön

Geego Kidsillä on viritteillä yhteistoimintaa urheilun valtakunnallisten lajiliittojen kanssa.

Suomen Urheiluliiton kanssa sovellukseen on tarkoitus myös kehittää liikuntakisoja, joihin saa tuloksiaan talteen.

Kesällä Geego-sovellusta tehdään tunnetuksi Osuuskauppa Hämeenmaan kanssa. Mukana yhteistyössä on myös vaatevalmistaja Luhta kahdella tuotemerkillään.

Aiemmat Suomessa kehitetyt liikuntasovellukset ovat keskittyneet aikuisiin.

Sovelluksen kaikki vaihe kerrallaan vaikeutuvat liikuntatehtävät julkaistaan heinäkuun puolivälissä.

Innoparkissa toimiva Geego Kids perustettiin vuosi sitten. Yhtiössä on mukana viisi henkilöä, joista neljä täysipäiväisesti.

Geegosta aiotaan kansainvälinen brändi, joka lausutaan ”dzii-gou”.

Päivän lehti

12.7.2020