fbpx
Kanta-Häme

Epäily: Lastentalon lattiabetoni kosteaa

Ojoisten Lastentalon lattian betonilaatan epäillään olevan kosteaa. Hämeenlinnan kaupungin sisäilmatyöryhmä suositteli vuonna 2013 valmistuneeseen rakennukseen lattiapintojen tutkimuksia, koska kaupunki oli saanut valituksia muovin hajusta ja mahdollisista oireista.

Tutkimusten yhteydessä kävi ilmi, että osa muovimatosta oli valmistajan mukaan viallista, mistä hajuhaitta johtui. Tutkimuksen suorittaneet Sweco-yhtiön tutkijat kuitenkin havaitsivat muutakin.

Lattian betonilaatan suhteelliset kosteuslukemat olivat mittausaikoina korkeat, eikä niiden perusteella lattiaan olisi saanut asentaa muovimattoa. Raportin mukaan kosteutta voi nousta myös maaperästä.

Linnan tilapalveluiden rakennusteknisen asiantuntijan Mika Metsäalhon mukaan ongelman laajuutta vielä selvitetään, koska laatan kosteushavainnot tehtiin mattomateriaalin tarkistuksen yhteydessä. Selvitystyötä jatketaan parhaillaan rakennusurakoitsijana toimineen Hämeenlinnan Saneeraus ja Rakennuspalvelu oy:n kanssa.

– Mitään paniikinomaista tilannetta ei Lastentalossa ole, Metsäalho toteaa.

Metsäalhon mukaan vika voidaan korjata muun muassa vaihtamalla muovimatto ja levittämällä betonilaatan päälle kosteussulkuepoksipinta. Korjaustyöt ajoitettaisiin kahden vuoden ajalle.

Hänen mukaansa työn korjaukset kuuluvat rakennuksen takuun piiriin.

Lastentalon urakoitsijan Hämeenlinnan Saneeraus ja Rakennuspalvelu oy:n toimitusjohtaja Aki Vanhanen toteaa, että asian selvitys on vielä kesken.

– Työmaapäiväkirjojen mukaan kosteusmittaustulokset olivat kunnossa silloin, kun muovimatto asennettiin, hän sanoo.

Kaupunki järjestää Lastentalon tilanteesta infon oppilaille, vanhemmille ja opettajille marraskuun aikana. HäSa

Menot