Kanta-Häme

Epäilyttävät katonpesijät ovat taas täällä

Varma lähestyvän kesän merkki on ulkomaisten, kiertävien pesu- ja remonttiporukoiden saapuminen Suomeen.

Hämeen poliisi kertoo saaneensa tällä viikolla useita ilmoituksia palveluksiaan lähes väkisin kauppaavista katonpesijöistä.

Maata kiertävät katonpesuporukat tarjoavat palveluitaan lähinnä omakotitaloasukkaille. Useissa tapauksissa myyntiä on tehsotettu tarjoamalla ensin ilmaista katon tarkistusta tai pesunäytöstä.

Palvelua kaupataan usein hyvin painokkaasti ja eräiden tapausten perusteella jopa lähes väkisin. Poliisin mukaan katon ”tarkastuksen” yhteydessä sille on saatettu jopa levittää rasvaista öljyä tai muuta vastaavaa ainetta osoittamaan kiireellistä korjaustarvetta.

Etumaksun saatuaan pesuporukka on useimmiten jättänyt työnsä kesken ja kadonnut paikalta jäljettömiin.

Samalla tavalla ”palveluitaan” ovat viime kesinä myyneet myös ympäri Suomea liikkuneet pihatyö- ja asfaltointiporukat. Joissakin tapauksissa ryhmät ovat saattaneet ryhtyä töihin asukkaalta edes lupaa kysymättä ja lopuksi antaneet laskun tilaamattomasta työstä.

Hämeen poliisilaitos kehotti perjantaina kansalaisia varovaisuuteen tällaisten palvelujen käyttämisessä. Poliisi muistuttaa, että mitään etumaksua ei tule antaa palvelua saamatta.

Mikäli katonpesua tai muuta vastaava työtä tyrkytetään väkisin, eivätkä myyjät poistu paikalta pyydettäessä, kehottaa poliisi soittamaan välittömästi hätänumeroon 112. HäSa

Mainos