Kanta-Häme

Eppu Normaali rokkaa akustisesti Verkatehtaalla

 

Suomalaisen rockin ehdottomiin kulmakiviin kuuluva Eppu Normaali saapuu akustisella Mutala-kiertueellaan tänään Hämeenlinnaan.
 
Kiertue on saanut nimensä marraskuussa 2011 julkaistusta studioalbumista, jolla yhtye toteutti pitkäaikaisen haaveensa levyttää akustisia versioita sekä hittikappaleistaan että vähemmän tunnetuista lauluista. Levy nauhoitettiin Ylöjärvellä sijaitsevan Mutalan kylän miesseuran talolla, vaikka hurjissa, alkuperäisissä suunnitelmissa oli tallentaa kappaleet peräti kitaristi Pantse Syrjän kotitalon kuistilla.
 
Mutala-albumi julkaistiin tupla-cd:nä, kolmoisvinyylinä sekä streaming-versiona MP3-muodossa ja se ylitti kultalevyrajan kuukaudessa. Kappalevalikoimasta löytyy klassikkohittejä kuten Kitara, taivas ja tähdet, Njet njet sekä Joka päivä ja joka ikinen yö, mutta käsittelyssä on myös sellaisia vähemmälle huomiolle jääneitä kappaleita kuin Elviksen kuolema tai Kuulen parran kasvun.
 
Ylöjärvellä vuonna 1976 perustettua Eppu Normaalia voidaan millä tahansa mittakaavalla mitattuna pitää Suomen suosituimpana yhtyeenä. Kokoonpanon levyjä on myyty noin 1,5 miljoonaa.
 
Esikoisalbumi Aknepop julkaistiin vuonna 1978 ja se myi lupaavat 2000 kappaletta. Seuraavalla vuosikymmenellä yhtye siirtyi popimpaan suuntaan ja nousi huikaiseviin platinamyyntilukemiin albumeilla Rupisia riimejä, karmeita tarinoita, Kahdeksas ihme ja Valkoinen Kupla. Vuonna 1993 ilmestynyt Studio etana aloitti 11 vuotta kestäneen levytystauon, joka katkesi vuonna 2004 albumilla Sadan vuoden päästäkin. Yhtyeeseen kuuluvat kitaristit Juha Torvinen ja Mikko ”Pantse” Syrjä, basisti Sami Ruusukallio, rumpali Aku Syrjä ja laulusolisti Martti Syrjä.
 
Eppu Normaali tänään kello 19.30 Verkatehtaan Vanaja-salissa.

Päivän lehti

8.4.2020