Kanta-Häme

Erämessut matkaa Tampereelle

– Meitä pitkään taloudellisesti rasittanut välivuoden ongelma on ratkennut. Eräaiheiset messut järjestetään joka vuosi. Joka toinen vuosi Riihimäellä ulkona perinteiseen tapaan ja joka toinen vuosi jo huhtikuussa Tampereella messukeskuksessa, kertoo Riihimäen Messujen toimitusjohtaja Pirjo Vilpponen.

Outdoor Erä pääsee osaksi Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävää Supermessu-tapahtumaa Puutarhamessujen ja Kotimaan matkailumessujen rinnalle.

– Erämessut on meidän ydinosaamistamme. Me haluamme rakentaa tapahtumia, jotka vievät ihmisiä luontoon. Luonto ja luontoharrastukset sopivat hyvin puutarha- ja matkailuteeman rinnalle, sanoo Pirjo Vilpponen.

Ulos painottuvat Supermessut

Tampereen Messut on jo kahtena keväänä järjestänyt isot Supermessut, joille on koottu samalle viikonlopulle useamman alan messut. Parinkymmenen tuhannen kävijän viikonloppu tarjosi tänä vuonna puutarhamessut, kotimaan matkailumessut, viini- ja kirjamessut sekä Tampere Bike Show:n.

– Ensi huhtikuun messujen kokoonpano tarkentuu myöhemmin, mutta kokoamme messut hyväksi kokonaisuudeksi, kertoo Tampereen messujen tuoteryhmäpäällikkö Mervi Oksanen.

Kevään Outdoor Erämessujen suunnittelu alkaa heti, kun XXI Kansainväliset Erämessut päättyvät Riihimäellä runsaan viikon kuluttua.

Tutut teemat huhtikuulle

– Tampereen messuhallilla on piha-aluetta ja nurmea, mutta vielä on päätettävä miten niitä voidaan hyödyntää huhtikuussa. Viedäänkö jotakin ulos, vai pysytäänkö kokonaan sisällä, Mervi Oksanen kertoo.

Messutarjonta tulee joka tapauksessa rakentumaan hyvin samalle pohjalle, joka vetää Riihimäelle joka toinen vuosi metsästyksen, kalastuksen, retkeilyn ja ulkoilun harrastajia. (HäSa)

Mainos