Kanta-Häme

Eri hinta jäällä kismittää

Hattulalaisia ja janakkalalaisia vanhempia kismittää se, että he joutuvat maksamaan lastensa harrastuksesta kaupungissa korkeamman maksun kuin hämeenlinnalaiset perheet.

Jääkiekkoilua ja taitoluistelua harrastavien lasten ja nuorten vanhemmat ovat lähettäneet kannanottopyynnöt omiin kuntiinsa sekä Hämeenlinnan elämänlaatulautakunnalle. Kirjeissä toivotaan, että seutukunnan lapset saisivat tasa-arvoisen kohtelun jääurheilussa.

Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että Hattulan ja Janakkalan täytyisi tukea niitä lapsia ja nuoria, jotka harrastavat jääkiekkoa tai taitoluistelua hämeenlinnalaisissa seuroissa. Asiasta on keskusteltu seurojen edustajien ja liikuntaväen kesken, mutta ainakaan toistaiseksi ratkaisua ei ole löytynyt.

Hämeenlinnan kaupunki avustaa hämeenlinnalaisia lapsia ja nuoria tänä vuonna 450 000 eurolla. Summasta 230 000 euroa on yleistä avustusta, joka kohdentuu kaikille jäähallien käyttäjille. Lisäksi kaupunki avustaa hämeenlinnalaisia lapsia ja nuoria 220 000 eurolla.

Käytännössä hämeenlinnalaisen jääurheilun harrastaja maksaa 50 minuutin jääajasta 54,50 euroa kun taas ulkopaikkakuntalaiset maksavat samasta jääajasta 107 euroa.

Janakkalan nuoriso- ja liikuntalautakunta heittää pallon urheiluseuroille ja yhdistykselle ja toivoo, että ne järjestävät asian siten, että jäseniä kohdellaan tasa-arvoisesti.

Hattulan vapaa-aikalautakunta taas on todennut, ettei se pysty avustamaan kaupunkia tai hämeenlinnalaisia jääurheiluseuroja.

Hämeenlinnassakaan kannanottopyynnöt eivät todennäköisesti anna aihetta enempiin selvityksiin, kun Janakkala ja Hattula eivät ole halukkaista osallistumaan kustannuksiin. Hämeenlinnan elämänlaatulautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina. (HäSa)

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic