fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Nähdäänkö Tavastilassa tänään uusi Kikka? Erika Vikman sanoo Kikan olleen yhdistelmä kaunista ja viisasta

"Kikka oli yhdistelmä kaunista ja viisasta." Cicciolina on vasta alkusoittoa uusille biiseille.
Erika Vikman esiintyy tänään Hämeenlinnassa.

Perjantaina 7. helmikuuta kauppapaikka Tavastilassa esiintyvä Erika Vikman on jättänyt tangon taakseen. Vikman kertoo kuitenkin nyt olevansa musiikillisesti lähempänä itseään kuin koskaan aikaisemmin. Viime aikoina laulaja on puhuttanut suomalaisia Cicciolina-kappaleellaan, jolla hän osallistuu Suomen tämän vuoden euroviisuedustajaa etsivään Uuden musiikin kilpailuun.

1 Erika Vikman, mikä on oma suhteesi Euroviisuihin?

– Olen aina katsonut Euroviisuja televisiosta sekä myös retrohengessä Suomen menneiden vuosien karsintoja Youtubesta. Euroviisujen henkeen kuuluu vapaamielisyys, jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on. Kisoissa saa myös vetää överiksi, ja se on mielestäni ihanaa. Musiikin, vaatteiden tai esityksen ei tarvitse olla juuri sen hetken trendi, eikä esityksiä tehdä vakavasti otsa rypyssä.

2 Kappaleesi edustaa euroviisukarsinnan rohkeampaa linjaa. Näin kappaleen nimestäkin johtaen, haluatko olla uusi Kikka?

– En halua olla uusi Kikka, vaan Erika. Jokaisella artistilla on tietenkin esikuvia. Minulle Kikka symboloi edelläkävijyyttä ja rohkeutta, jota naisilta ei hänen aikanaan totuttu näkemään. Kikka oli yhdistelmä kaunista ja viisasta. Tuntuu siltä, ettei silloin tiedostettu, että kauniin ulkokuoren alla voi olla älykäs ja tiedostava ihminen.

3 Millaista musiikkia haluat itse tehdä ja minkälainen artisti haluat olla?

– Cicciolina on alkusoittoa tuleville biiseilleni. Laulut tulevat käsittelemään aiheita, joista suomalaisessa hiljenemisen kulttuurissa ei juuri puhuta. En halua kirjoittaa lauluja eroista tai rakastumisesta, koska niitä on tehty jo niin monta. Sen sijaan haluan voimaannuttaa ihmisiä verhoamalla tärkeitä aiheita tanssittaviksi pop-kappaleiksi. Cicciolinaa tehdessä olen voimaantunut itsekin siitä, kun olen saanut sanoa ääneen, että ihailen Cicciolinan asennetta. Voimaantumisella en tarkoita vain naisia, sukupuolesta riippumatta ihmiset voivat samaistua kappaleeseen.

4 Olet tangokuningatar vuodelta 2016, uudemmat kappaleet ovat kuitenkin menevämpiä bilebiisejä. Onko tango nyt osaltasi menneen talven lumia?

– Cicciolina kuvastaa sitä, mitä olen tällä hetkellä. Mitä musiikkiin tulee, en ole koskaan ollut tämän lähempänä itseäni. Olen niin intohimoinen persoona, että tulen jatkamaan nyt valitsemallani tiellä. Tangomaailma oli kiehtova, mutta halusin jo lapsena olla pop-tähti.

5 Mistä aineksista sitten syntyy hyvä tanssibiisi?

– Siinä pitää olla koukku, kuten sanonta tai melodia, joka jää ihmisten mieleen. Tärkeää on myös kirjoittaa raflaavat sanat, joissa on hyvää asennetta. Myös hyvä tempo ja tuotanto ovat ratkaisevia. Itse haluan myös, että kappaleissani on vivahdus mennyttä. Nuorille retromeininki voi olla raikasta ja vanhemmille se saattaa tuoda mieleen nuoruuden.

Erika Vikman esiintyy tänään kauppapaikka Tavastilassa kello 19 ja 20.

Juttu on julkaistu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 5.2.2020.

Menot