Kanta-Häme

Erilaisia pyöriä pääsee testaamaan kesällä Hämeenlinnan seudulla – Tawast Cycling Club kannustaa työikäisiä pyöräilyyn

Kesäkuusta alkaen Hämeenlinnan seudulla on mahdollisuus kokeilla erilaisia pyöräilymuotoja ja pyöriä Tawast Cycling Clubin Hämeen Pyöräilystartit -hankkeessa.

Kaikille avoimissa tapaamisissa testataan yhdessä erilaisia maastopyöriä, maantiepyöräilyä ja sähköpyöriä. Kiinnostuksen mukaan voi käydä kokeilemassa vain tiettyjä pyöriä.

– Jotain ihmistä kiinnostaa ainoastaan maastopyörät, ja jotain maantiepyörät. Ei ole tiettyä ryhmää, vaan tarjoamme avoimen mahdollisuuden tulla kokeilemaan pyöriä oman ajan ja mielenkiinnon mukaan, kertoo Tawast Cycling Clubin hallituksen puheenjohtaja Minna Takala.

– On ehkä mukavampaa saada opastusta pyörän käyttöön ja testata erilaisia pyöräilymuotoja, kuin vain käydä katsomassa kaupassa.

Pyöräilyssä käytetään sekä osallistujien omia pyöriä että vuokrapyöriä. Omat ryhmät perustetaan Hattulaan, Hämeenlinnaan ja Janakkalaan.

Ryhmille järjestetään neljä tapaamista, joihin liittyy pyöräretki ja valmentava keskusteluosuus. Lisäksi järjestetään kaikille avoimia pyöräretkiä.

Tapaamisia on suunnilleen kerran kuussa kesästä syksyyn, ja lopuksi opastetaan ja kannustetaan talvipyöräilyyn.

Hämeen Pyöräilystartit alkavat maanantaina 4.6. kello 18 Janakkalassa läskipyörien kokeiluilla Kiipulan maastoissa. Jatkossa vastaavat tilaisuudet järjestetään myös Hämeenlinnassa Aulangolla ja Hattulassa Parolannummen maastoissa.

Kohderyhmänä hankkeessa ovat Hämeenlinnan seudun työikäiset, jotka eivät harrasta pyöräilyä tai eivät vielä pyöräile työmatkoja.

Tavoitteena on kannustaa ihmisiä työmatkapyöräilyyn ja pyöräilyharrastuksen pariin. Lisäksi halutaan lisätä ympärivuotista pyöräilyä ja seudullista yhteistyötä pyöräilyn edistämisessä Hattulassa, Janakkalassa ja Hämeenlinnassa.

Hämeen Pyöräilystartit oli yksi Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n toimialueen 21 hankkeesta , joille Kunnossa kaiken ikää -ohjelma (KKI) myönsi keväällä taloudellista tukea. Yhteensä tukea myönnettiin alueelle 48 900 euroa, ja Tawast Cycling Clubin tukisumma oli 2 000 euroa.

KKI-ohjelma myöntää kaksi kertaa vuodessa taloudellista tukea toimijoille, jotka järjestävät työikäisille sopivaa matalan kynnyksen liikuntatoimintaa. HÄSA

LisätietoaEri paikkakuntien pyöräryhmien kokoontumisista ja muista hankkeen tapahtumista ja aikatauluista tiedotetaan Facebookissa kaikille avoimessa Hämeen Pyörästartit -ryhmässä.