Kanta-Häme

Erilaisilla oppijoilla10-vuotisjuhlat

Tällä viikolla vietetään Euroopan laajuista dysleksiaviikkoa.

Viikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta oppimisvaikeuksien yleisyydestä. Oppimisvaikeuksia arvioidaan olevan jopa neljänneksellä väestöstä. Suomalaiset lukijärjestöt haluavat lisäksi nostaa esiin tuen merkityksen: erilaiset oppimistavat ja –oppimisympäristöjen, oppimisen apuvälineet ja vertaistuen.

Hämeenlinnassa viikkoon liittyen järjestetään Erilaiset messut ja Kanta-Hämeen Erilaiset Oppijat ry:n toiminnan 10-vuotisjuhlat. Viikon alkajaisiksi voi osallistua luennolle aikuisten ja nuorten lukipulmista tai erilaisten oppijoiden vertaistukiryhmään. Dysleksiaviikko huipentuu Kanta-Hämeen Erilaisten oppijoiden juhlalauantaihin. Tuolloin Wetterin tiloissa järjestetään kaikille avoimet Erilaiset messut, joissa on tarjolla paljon tietoa oppimisvaikeuksista sekä juhlaluento. Luennoijana on Tanja Ahola-Virtanen.

Illalla juhlinta jatkuu lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX:issa Lukirock-tapahtumalla. Tapahtumassa on pikalukitestausta, musiikkipaja soittotaidottomille ja kankaan painantaa. Musiikista vastaavat Paleface sekä paikalliset Hazed ja Näkemysero. Lukirock on ilmainen, ikärajaton ja päihteetön tapahtuma. (HäSa)

Mainos