Kanta-Häme

Erityislapset pääsevät jäälle

Riihimäkeläinen Kiekko-Nikkarit järjestää Special Hockey Day:n Riihimäen uudessa jäähallissa lauantaina 4.3.2017.

 

Mistä on kysymys, Kiekko-Nikkarien toiminnanjohtaja Kai Halme?

– Usein puhutaan, että erityislapsille ei ole harrastusmahdollisuuksia. Halusimme järjestää sellaisen. Tarjoamme ilmaisen tapahtuman alle 16-vuotiaille erityislapsille ja -nuorille. He pääsevät kokeilemaan jääkiekkoa omalla jäävuorolla.

 

Tarvitseeko olla kokemusta jääkiekon pelaamisesta?

– Ei tarvitse. Toivomme mukaan pelaajia, joilla on jokin vamma, sairaus- tai muu toimintakyvyn heikentyminen tai sitten sosiaalisen tilanteen vuoksi on vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan.

 

Onko mahdollista, että toiminta jatkuu yhden kerran jälkeen?

– Tarkoitus on kartoittaa toiminnan tarve tällä tapahtumalla. Muualla Suomessa ihmiset ajavat jopa sadan kilometrin päästä vastaaviin tapahtumiin.

– Mikäli toimintaa kohtaan on tarpeeksi kiinnostuneita, voidaan Kiekko-Nikkareihin perustaa oma Special Hockey joukkue, joka käy viikoittain omalla vuorolla harjoittelemassa ja pelaamassa jääkiekkoa.

 

Millaiset varusteet ensimmäiselle kerralle tarvitaan?

– Varustukseksi riittävät luistimet, kypärä sekä jääkiekkomaila. Muut varusteet ja mahdolliset tarvittavat apuvälineet omien tarpeiden mukaan.

 

Special Hockey day
Jäävuoro alkaa lauantaina 4.3. kello 16.15 Riihimäen jäähallissa ja kestää kello 17.35 asti. Jäähallille kannattaa saapua hyvissä ajoin kello 15.30 lähtien, jotta ehtii vaihtaa varusteet ennen jääajan alkamista.

 

Päivän lehti

6.6.2020