Kanta-Häme

Erkki Kangasniemi paheksuu juustohöylää

Senioriopettajien järjestön OSJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi ei pidä kehysriihessä päätettyjä leikkauksia kovin järkevinä. Hänen mielestään esimerkiksi lapsilisien leikkaukset ja eläkkeiden indeksikorotuksen leikkaukset kostautuvat tulevaisuudessa.

– Prosentin, parin leikkaus sieltä täältä heikentää kotimaista kysyntää ja syventää maamme talousongelmaa entisestään, hän sanoo.

Kangasniemen mielestä 1,5 miljoonan eläkeikäisen äänestäjän painoarvoa ei voi sivuuttaa poliittisessa päätöksenteossa. Edellytyksenä on kuitenkin, että eläkeläiset löytävät yhteisen sävelen.

– Indeksileikkaukset ja eläkeläisiä koskevat ylimääräiset veronkorotukset jatkuvat niin kauan kuin eläkeläisjoukot eivät puhalla yhteen hiileen, hän sanoo.

Senioriopettajat …Riihimäellä

Entinen OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi on yksi tämän viikonlopun puhujavieraista Opetusalan seniorijärjestön (OSJ:n) valtakunnallisilla päivillä Riihimäellä.

Kangasniemi on noin vuoden verran toiminut eläkeläisjärjestön puheenjohtajana.

Järjestöön kuuluu noin 19 000 opetusalan eläkeläistä lastentarhanopettajista yliopistonlehtoreihin. Sillä on yli 70 jäsenyhdistystä ympäri maata.

Riihimäen seudun senioriopettajien isännöimille päiville osallistuu kolmisensataa vierasta eri puolilta maata.

Sunnuntain pääjuhlassa juhlapuheen pitää emeritusprofessori Kari Uusikylä. Ohjelmaan sisältyy muun muassa riihimäkeläisen opettajan Kalle Ainolan säveltämän ja Pirkko Arolan sanoittaman Kätellään kevättä -laulun kantaesitys. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic