Kanta-Häme

Esineentunnistusta Lasipäivänä lasimuseossa

Suomalaisen lasituotannon keräilijöiden ja muiden ihailijoiden vuosi käynnistyy perinteiseen tapaan Suomen lasimuseon ystävät ry:n järjestämässä Lasipäivässä, joka järjestetään lauantaina 21. tammikuuta kello 10–15 Riihimäellä.

Paikalla on noin viisikymmentä yhdistyksen jäsentä myymässä lasiesineitä. Myyjien joukossa on alan ammattilaisia ja myös tavallisia keräilijöitä.

Tapahtumassa käy vuosittain koko päivän aikana yli 3 000 lasiesineistä kiinnostunutta kävijää ostamassa tai vain ihailemassa suomalaisen taideteollisuuden tuotteita.

Museon ja yhdistyksen asiantuntijat tunnistavat tapahtumavieraiden mukanaan tuomia lasiesineitä, joita voi yhdellä henkilöllä olla mukanaan korkeintaan kolme.

Palvelu on maksutonta, ja esinetunnistusta on tarjolla kello 10–12. Kyse on nimenomaan lasiesineen muotoilijan ja valmistajan tunnistamisesta, mutta ei hinta-arvion antamisesta.

Lasipäivä huipentuu kello 14–15 järjestettävään huutokauppaan.

Tänä vuonna huutokaupan kohokohtia ovat Helena Tynellin omasta kokoelmasta peräisin olevat isokokoiset näyttelyesineet. Kuvallinen huutokauppaluettelo on julkaistu tammikuun alussa yhdistyksen nettisivuilla osoitteessa www.suomenlasimuseonystavat.fi

Päivän aikana museomyymälä palvelee ja lisäksi voi tutustua Suomen lasimuseon perusnäyttelyyn ilmaiseksi. Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua, ja paikoituskin on ilmainen.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic