Kanta-Häme

Esityksenä on jälleen toriparkki

Toriparkin taru jatkuu kaupunginhallituksessa maanantaina.

Apulasikaupunginjohtaja Juha Isosuo esittää, että keskustan pysäköintiratkaisuksi valitaan ensisijaisesti toriparkki, vaikka yhdyskuntalautakunnan enemmistö päätyi hajautetun ratkaisun kannalle.

Päätösesitystä perustellaan sillä, ettei lautakunnan päätös ole aiemmin vahvistettujen periaatteiden mukainen. Valtuusto on jo hyväksynyt keskustavision ja keskustan liikennesuunnitelman, joiden henkeä lautakunnan pysäköintipäätös ei Isosuon mukaan noudattele.

Päätösesitys noudattaa tilaajajohtaja Päivi Salorannan esitystä yhdyskuntalautakunnalle. Sen mukaan toriparkin toteuttaminen edellyttää, että yksityiset toimijat sitoutuvat siihen 5 000 euron merkintämaksulla ja sitoutumissopimuksella.

Aikaa sitoutumiseen olisi tämän vuoden loppuun asti. Jos siihen mennessä ei tulisi riittävästi sitoumuksia, aloitettaisiin hajautetun pysäköintiratkaisun valmistelu linja-autoaseman alueelta.

Myös hajautettu ratkaisu edellyttäisi yksityisten toimijoiden sitoutumista.

Alunperinkin pysäköintiratkaisu on ollut tarkoitus käsitellä myös kaupunginhallituksessa ja valtuustossa. Yhdyskuntalautakunta ei kuitenkaan esittänyt asiaa edelleen hallitukselle ja valtuustolle.

Kaupunginlakimies Miia Luukko huomauttaa, että kyseessä on laajakantoinen asia, jossa päätösvalta kuuluu valtuustolle. Hän arvioi, että virhe on tapahtunut epähuomiossa.

Varmuuden vuoksi Isosuo kuitenkin esittää, että kaupunginhallitus käyttää päätökseen otto-oikeuttaan. Häsa

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic