Kanta-Häme

Eskarilaisten uudistilat vastatuulessa

Esiopetuksen uudisrakennuksen kustannukset ylittivät lähes kolmanneksella odotukset Lopella. Nyt kunnassa on otettu parin viikon harkinta-aika, jonka jälkeen rakentamisesta päätetään.

– Toivon, että pitkään suunniteltu rakennus toteutetaan ensi vuonna. Jos sitä lykätään, lähivuosien isoimmat rakentamishankkeet lykkääntyvät vastaavasti. Kunnan talous ei kestä useamman miljoonahankkeen yhtäaikaista toteuttamista, sanoo kunnanjohtaja Karoliina Viitanen.

Esiopetuksen tilojen puute heijastuu vahvasti myös kirkonkylän päivähoitoon. Ryhmiä on hajasijoitettu rivitalohuoneistoihin ja koulukeskukseen, vaikka kirkonkylällä on oma, vuonna 2000 valmistunut päiväkoti.

Koulukeskuksen yhteyteen jo kymmenen vuotta sitten kaavoitettu tontti ostettiin kunnalle pari vuotta sitten. Esikoululaisten tilojen suunnittelu käynnistyi tuolloin. Koulukeskuksen yhteyteen on tarkoitus rakentaa 600 neliötä laajennusosaan, johon mahtuisi 65 lasta.

Rakentamisen on tarkoitus alkaa tänä vuonna, mutta urakkatarjousten kilpailutuksessa halvimmatkin tarjoukset kipusivat yli 1,4 miljoonaan euroon. Määrärahaa on varattu tälle vuodelle 370 000 ja ensi vuodelle 560 000 euroa.

Lopen ensi vuoden talousarviosta päätettäessä pitää esikoulurakennuksen määrärahaa korottaa noin 400 000 eurolla, jotta hanke voidaan toteuttaa.

Rakennushankkeen toteuttamista pohditaan 19. marraskuuta, jolloin kunnanhallitus tarkastelee ensi vuoden talousarviota. Kunnanvaltuusto päättää talousarviosta 3. päivä joulukuuta. (HäSa)

Päivän lehti

8.4.2020