Kanta-Häme

Esperi Care osti Saarnikodin

Hoiva- ja terveyspalvelualan yritys Esperi Care Oy on hankkinut hämeenlinnalaisen Saarnikoti Oy:n koko osakekannan omistukseensa.

Saarnikodin omistanut Eero Lehtinen myy Lammilla toimivan ikääntyneiden hoivakodin, jonka liikevaihto on 1,2 miljoonaa euroa ja jossa henkilöstöä on 24. Yhtiön pienempi osa on toiminut vuodesta 2007 lähtien ja yhtiö laajensi toimintaansa vuonna 2012 uudella päärakennuksella samassa pihapiirissä. Kummassakin rakennuksessa tarjotaan tehostettua asumispalvelua ikääntyneille.

– Hienoa, että kauppa toteutui. Näin hoivapalvelut täällä Iso-Evon maaseudun rauhassa jatkuvat osaavan toimijan jatkamana ja kylä pysyy elinvoimaisena, toteaa toiminnasta väistyvä toimitusjohtaja Eero Lehtinen.

Valtakunnallisella, 160 kunnan alueella toimivalla Esperi Carella on ennestään Hämeenlinnan kantakaupungin alueella hoivakoti Lintumäki ja Tanhuakoti.

– Esperi jatkaa kasvustrategiaansa. Tällä kaupalla Esperi laajentaa toimintaansa Hämeenlinnan alueella ja tutkimme jatkossa mahdollisuuksia myös liiketoiminnan laajentamiseen, sanoo Esperi Care Oy:n toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni.

Esperi-konsernin pro forma liikevaihto on tällä hetkellä noin 130 miljoonaa euroa. (HäSa)