Kanta-Häme Kiekko Urheilu

Espoo Unitedin pesässä ei ole rahaa, mutta pelaajien maksut on luvattu hoitaa

Pelaajayhdistys: Olemme saaneet lupauksen eläkemaksujen maksamisesta.
Espoo United perustettiin konkurssiin menneen Espoo Bluesin tilalle.

Jääkiekkoseura Espoo Unitedin varat eivät riittäneet edes konkurssimenettelyyn. Käräjäoikeus päätti viime perjantaina, että varojen puutteessa konkurssimenettely raukeaa.

Jääkiekon Mestistä pelannut Espoo United asetettiin viime huhtikuussa konkurssiin. Velkojat hakivat yhtiötä konkurssiin jo maaliskuussa. Lopulta yhtiö päätti itsekin hakea konkurssia.

Espoo United perustettiin konkurssiin menneen SM-liigaseura Espoon Bluesin tilalle. Blues teki konkurssin keväällä 2016.

Molempien yhtiöiden pääomistajana ja rahoittajana oli Jussi Salonoja. Hän oli Espoo Unitedin ainoa hallituksen jäsen, kun yhtiö haki konkurssia.

– Meille on Kiekko-Espoosta luotettavalta taholta luvattu, että pelaajien saatavat Espoo Unitedista hoidetaan, sanoo Suomen Jääkiekkoilijoiden toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.


Saarela kertoo
, että pelaajiin liittyvät saatavat Espoo Unitedista ovat vaatimattomat verrattuna saataviin Espoon Bluesista. Pelaajayhdistys on uhannut jopa viedä oikeuteen Bluesin taustayhtiön Jääkiekko Espoon entiset johtohenkilöt.

Jääkiekko Espoo jätti maksamatta huomattavan määrän pelaajien eläkemaksuja kolmelta kaudelta.

– Pelaajien vanhuuseläkkeet ovat se, mistä me olemme huolissamme, Saarela sanoo.

 

Jääkiekko Espoon konkurssipesään jäi varoja ja pesä toimii edelleen. Saarela ilmoittaa, että pelaajayhdistys jatkaa keskusteluja eläkemaksuista konkurssipesän kanssa.

Pelaajayhdistys arvosteli sitä, että Jääkiekkoliitto antoi Jääkiekko Espoon konkurssin jälkeen Espoo Unitedille sarjapaikan Mestiksestä. Pelaajia edustavan yhdistyksen mielestä liiton olisi pitänyt ensin huolehtia, että pelaajien palkkoihin liittyvät maksut hoidetaan.

Espoossa jatkaa nyt edustusjääkiekkoa Kiekko-Espoo, jonka kaupungissa toimineet junioriseurat perustivat. Kiekko-Espoo johtaa Suomi-sarjaa. HÄSA

 

Uutista tarkennettu 8.10.2018 kello 12.45: Jarmo Saarelan mukaan Kiekko-Espoosta on luvattu hoitaa pelaajien saatavat.

Päivän lehti

25.2.2020