Kanta-Häme

ESS: Pahamaineinen lastensuojelulaitos hakeutui konkurssiin - Hämeenlinnalaisiakin lapsia sijoitettiin Loikalan kartanoon

Viranomaiset sulkivat lastensuojelulaitoksen, jossa oli lapsia myös Hämeenlinnasta ja Forssasta.

Viranomaisten määräyksestä toimintansa lopettaneen lastensuojelulaitoksen Loikalan kartanon emoyritys on hakeutunut konkurssiin ja kartano on pantu myyntiin. Etelä-Suomen Sanomat kertoi yrityksen tilanteesta torstaina.

Kartanoon on aiemmin ollut sijoitettuna myös Hämeenlinnasta ja Forssasta kotoisin olevia lapsia.

Iitissä toimineen laitoksen emoyritys Pro Manors jätti lehden mukaan tiistaina konkurssihakemuksen Kymenlaakson käräjäoikeuteen. Syynä konkurssiin ei todennäköisesti ollut taloustilanne, sillä yrityksen liikevaihto on ylittänyt kaksi miljoonaa euroa vuodessa, eikä sillä ole ESS:n mukaan maksuhäiriömerkintöjä.

 

Loikalan kartanossa toimineen erityislastensuojelulaitoksen toiminta keskeytettiin poikkeuksellisella viranomaismääräyksellä marraskuussa 2019.

Poliisi tutkii laitoksessa epäiltyjä lasten ja nuorten oikeuksien rikkomisia. Tutkintapyynnön teki laitokseen tarkastuksen tehnyt eduskunnan apulaisoikeusasiamies. Myös aluehallintovirasto sai laitoksesta ilmoituksia ja kanteluita.

 

Tutkinnanjohtaja Kai Virtanen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kertoi Etelä-Suomen Sanomille, että mahdollisia rikosnimikkeitä ovat vapaudenriisto ja virkavelvollisuuden rikkominen.

Epäiltyinä ovat ainakin laitoksen vastuuhenkilöt. HäSa

 

 

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic