Kanta-Häme

Etelä-Hämeen osuuspankki ei saa vielä vuokralaisia Hämeenlinnan kakkoskortteliin – "Toimija otti aikalisän"

Etelä-Hämeen Osuuspankin omistamat toimitilat Hämeenlinnan kakkoskorttelissa eivät ole ainakaan vielä saamassa toimijoita.

Pankinjohtaja Risto Salminen kertoi 28.5. Hämeen Sanomille, että merkittävästä osasta tyhjiä tiloja käydään neuvotteluita, ja asia ratkeaisi juhannukseen mennessä. Neuvotteluille tuli kuitenkin stoppi.

– Toimija otti aikalisän, ja he aikovat käsitellä asiaa uudestaan elokuussa. Tämä ratkeaa varmaan syyskuuhun mennessä, Salminen sanoo.

Muiden tahojen kanssa ei ole toistaiseksi keskusteltu vuokraamisesta. Salmisen mukaan se on tietoinen ratkaisu. Etelä-Hämeen OP haluaa kunnioittaa neuvotteluiden toista osapuolta.

– Jos tämä taho ei lopulta tulekaan, avaamme keskustelut tietysti muidenkin vuokraajaehdokkaiden kanssa. Kiinnostusta on toistaiseksi löytynyt, mutta ei voi tietää, mikä tilanne on syksyllä.

OP omistaa alueelta kaksi rakennusta sisältävän taloyhtiön. Se kattaa pysäköintialueineen noin neljänneksen korttelista.

Korttelissa on yhteensä puolenkymmentä kiinteistönomistajaa, joihin lukeutuvat muun muassa Pohjantähti ja Vekka Capital.

Kakkoskorttelia haluttaisiin uudis- tai täydennysrakentaa, ja esimerkiksi tornitalojen mahdollisuutta on väläytelty. Osuuspankki on aikaisemmin jättänyt Hämeenlinnan kaupungille kakkoskorttelista kaavoitusesityksen. Rakentaminen olisi kuitenkin ajankohtaista ehkä vasta 2020-luvun lopulla. HäSa