fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Etelä-Hämeen osuuspankki suunnittelee miljoonaremontteja konttoreihinsa Hämeenlinnaan ja Riihimäelle: Yksi kiinteistö saatetaan rakentaa kokonaan uudestaan

Toimitusjohtaja Mika Helin: "Hämeenlinnan pääkonttorin remonttiin investoidaan kaiken kaikkiaan kahdeksan miljoonaa euroa."
Etelä-Hämeen osuuspankki suunnittelee investoivansa Hämeenlinnan-konttorin remonttiin jopa 8 miljoonaa euroa. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa
Kuva: Pekka Rautiainen

Niin Etelä-Hämeen Osuuspankin Riihimäen kuin Hämeenlinnankin pääkonttorit remontoidaan useilla miljoonilla euroilla ensi vuonna. Asiasta ei ole vielä tehty lopullisia päätöksiä, mutta suunnitelmat ovat jo pitkällä.

Pankin toimitusjohtaja Mika Helin uskoo, että Hämeenlinnan pääkonttorin remontista tehdään päätös vielä tänä vuonna. Riihimäellä tilanne on vaikeampi.

– Riihimäellä on kaksi vaihtoehtoa, joista on tehtävä valinta. Joko pääkonttori puretaan ja kaupunkiin rakennetaan kokonaan uusi kiinteistö tai vanha remontoidaan. Päätös asiasta tehdään ilmeisesti viimeistään keväällä. Joka tapauksessa kyse on kuukausien, ei vuosien asiasta, Helin huomauttaa.

 

Helinin mukaan Hämeenlinnan konttori on vielä kohtuullisen hyvässä kunnossa, mutta vuonna 1957 rakennettuun kiinteistöön pitää tehdä putkiremontti. Myös kiinteistön takana oleva autojen pysäköintihalli tarvitsee kipeästi saneerausta.

Osuuspankki on tehnyt periaatepäätöksen siitä, että sen pääkonttorit ovat kaupungin keskustassa.

– Hämeenlinnan pääkonttorin remonttiin investoidaan kaiken kaikkiaan kahdeksan miljoonaa euroa. Me olemme jo käyttäneet tästä summasta kaksi miljoonaa euroa Parkki Business Parkin rakentamiseen, Helin muistuttaa.

Riihimäen ja Hämeenlinnan pääkonttoreiden lisäksi pankki omistaa konttorin myös Lopella. Neljäs konttori on Hattulassa, jossa pankki on vuokralla. HäSa

 

Helinin kommenttia korjattu 15.10.2021 kello 15.53: Alun perin luki, että pääkonttoriin “on investoitu” kaikkiaan 8 miljoonaa euroa. Korjattu muotoon “investoidaan” 8 miljoonaa euroa.

Menot

Uusimmat