Kanta-Häme

Eteläisten Paikallisen liiketoiminta ja irtaimisto kävivät kaupaksi, mutta ravintola muuttaa muualle

Ravintolan nimi ja irtaimisto vaihtaa omistajaa ennen huutokauppaa tehdyn ennakkotarjouksen perusteella.
Eteläisten Paikallinen vaihtaa omistajaa kylän syysmarkkinoiden huutokaupassa ensi lauantaina. Kuva: Tomi Vesaharju
Eteläisten Paikallinen vaihtaa omistajaa ja paikkakuntaa. Arkistokuva: Tomi Vesaharju

Eteläisten kylän Paikallinen muuttaa pois paikkakunnalta. Toistakymmentä vuotta toiminut ravintola ja sen yhteydessä oleva elintarvikekioski etsi uutta omistajaa kylän syysmarkkinoiden huutokaupassa viime lauantaina.

Huutokaupassa ei lopulta löytynyt Paikalliselle jatkajaa, vaan baari myytiin kalustoineen kylän ulkopuolelle sitovan ennakkotarjouksen perusteella.

– Ravintolan liiketoiminta ja kalusto muuttavat muualle. Nimi kuului kauppaan, joten Paikallinen ei jatka Eteläisissä, kertoo nykyinen omistaja Arjo Kokkola.

Liiketoiminnasta ja kalustosta tehtiin lopulta kolme ennakkotarjousta. Kokkola sanoo, ettei sopimuksen mukaan saa kertoa, kuka uusi ostaja on tai minne Paikallinen muuttaa.

– Onhan se harmi, ettei kylään nyt jää ravintolaa.

 

Paikallinen julkaisi huutokaupasta videon Facebook-tilillään. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Lauantaina järjestetty, televisiosta tutun Ari Palsanmäen meklaroima huutokauppa jäi näin ollen kansanhuviksi, jossa ravintolan pientä irtaimistoa vaihtoi omistajaa.

– Kaikki meni, mitä oli kaupan.

Kokkola jatkaa itse Ellinooran ääniteknikkona ja jyväskyläläisen ravintolaketjun taloteknikkona.

– Paikallinen sulkee ovensa Eteläisissä lokakuun loppuun mennessä. Olin kyseisessä liiketilassa vuokralla, joten tietysti siihen saattaa joku muu perustaa yrityksen. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020