Kanta-Häme

Etelän laskettelurinteet ovat säästä huolimatta avoinna

Yli viiteen asteeseen kohonneista lämpötiloista huolimatta eteläisen Suomen hiihtokeskukset ovat avoinna ja niiden lähes kaikki rinteet ovat käytössä.

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen mukaan keväiset säät näyttävät kuitenkin hämmentäneen laskettelijoita. Yhdistyksen mukaan pohjoisen rinteillä on riittänyt laskijoita, mutta Etelä- ja Keski-Suomessa lämpimät säät ovat verottaneet laskijoiden määrää odotetusta.

– Koko maan suhteellisen lämmin sää oli hyvä uutinen pohjoisessa lomailleille, mutta etelässä sen vaikutus oli valitettavasti negatiivinen, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

Hiihtokeskusbarometrin mukaan hiihtopäivien määrä viime viikon ensimmäisellä hiihtolomaviikolla laski nelisen prosenttia viime vuoteen verrattuna viime vuoteen.

Alueelliset erot ovat suuria, sillä Pohjois-Suomessa nähtiin kasvua laskijamäärissä, kun taas etelämpänä jäätiin kauas jälkeen viime vuoden lukemista.

Kaikki hiihtokeskukset avoinna

Lumitilanne kaikissa Suomen hiihtokeskuksissa on hyvä ja Hiihtokeskusyhdistyksen mukaan kaikki laskettelukeskukset ovat auki.

Etelässä luonnonlunta on vain vähän, mutta pakkasten aikaan lumitykeillä tehdyn keinolumen arvellaan kestävän pitkälle kevääseen saakka. Luonnonlunta tiheämpänä tykkilumi kestää sadetta ja lämpöä luonnonlunta paremmin.

– Sappeen rinteillä on noin 250 000 kuution lumipatja, joka kestää pitkälle huhtikuuhun. Kuluvalle viikolle on luvattu pientä yöpakkasta ja päiville auringonpaistetta, joten sääolot ovat nyt lasketteluharrastukseen erinomaiset, Sappeen Matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen tiedotti maanantaina.

Talvilomien jälkeen hiihtosesonki jatkuu etelässä pääsiäiseen ja pohjoisessa toukokuulle asti.

Hiihtolomakausi jatkuu vielä ensi viikollakin, kun Pohjois-Suomen lomaviikko pyörähtää käyntiin. (HäSa)

Päivän lehti

3.6.2020