Kanta-Häme Hämeenlinna

Etteplanin koko henkilöstön lomautuksista yt-neuvottelut

Etteplanin Hämeen aluetoimisto on Hämeenlinnassa.

Etteplan aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut lomautuksista. Henkilöstöä lomautetaan korkeintaan 90 päiväksi.

Etteplan on pörssiin listattu insinööritoimisto, jolla on Suomessa noin 2 100 työntekijää. Sillä on merkittävää liiketoimintaa myös Kanta-Hämeessä. Konsernilla on kaikkiaan yli 3 400 työntekijää ympäri maailmaa.

– Pandemialla on valitettavasti tilapäisiä vaikutuksia asiakkaidemme liiketoimintaan ja kysyntään, mikä heijastuu myös Etteplaniin, toimitusjohtaja Juha Näkki sanoo yhtiön tiedotteessa.

Näkki kertoo, että etätöillä ja töiden uudelleenjärjestelyillä yhtiö pyrkii minimoimaan henkilöstövaikutukset.

Etteplan tekee erilaisia suunnittelutöitä nimenomaan teollisuudelle.

Myös Ponsse aloittaa yt-neuvottelut

Metsäkoneyhtiö Ponsse aloittaa koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut. Neuvotteluissa käsitellään mahdollista yrityksen toiminnan sopeuttamista vallitsevaan tilanteeseen määräaikaisilla lomautuksilla.

Syynä neuvotteluihin ovat yhtiön mukaan koronaviruksen leviämisen takia tapahtuvat komponenttitoimittajien tehtaiden sulkemiset Keski-Euroopassa, niistä aiheutuvat saatavuusongelmat ja varautuminen muihin mahdollisiin koronavirusepidemian vaikutuksiin.
Ponsse työllistää lähes 1  800 henkeä.

Tiistaina lomautuksia koskevista yt-neuvotteluista kertoivat muun muassa Stockmann ja VR. Lisäksi Meyer Turun telakka antoi Ilta-Sanomien mukaan tiistaina yt-ilmoituksen lomautuksista koko henkilökunnalleen.

Päivän lehti

5.4.2020