Kanta-Häme

Etukäteen pikkujouluja odotetaan ja jälkikäteen hävetään - Vai onko näin?

Kysyimme kolmelta toimijalta, mitä on pikkujoulusuunnitelmissa.

Kirsi-Kaisa Sinisalo
Teatterinjohtaja 
Hämeenlinnan kaupunginteatteri

”Menemme HPK:n otteluun, taitaa olla 14.12. Meillä on iltapalaa aitiossa, jossa kannustamme yhteistyökumppaniamme HPK:ta kovasti. 
Sitä ennen pääsemme vähän itsekin höntsäilemään jäälle. Meillä on tunnin jäävuoro ennen ottelua harjoitushallin puolella. Saamme kokeilla jääkiekkovarusteissa pelaamista. Henkilökohtaisesti en ole ikinä pitänyt sellaisia päälläni. Taitaa olla melkoinen suoritus edes yrittää luistella varusteet päällä. Voi olla ihan hauskaakin.

Tiedän, että sitä ennen osa meidän henkilökunnastamme on järjestämässä meille jotain yllätystä. Varmaankin se on jotain tanssillista.

Loppuilta jää sitten improvisaation varaan! Yhdellä produktiolla on vielä seuraavana päivänä harjoitukset, eli he joutuvat menemään aamulla töihin.
Yhteishengen ja hyvän mielen nostaminen on aina tärkeää, joukkuepelistä kun on kyse.

Ainahan on joukossa joku, joka ei halua lähteä mukaan, eikä siihen voi ketään pakottaa. Toivoisin, että kaikki lähtisivät, Siinä oppii, kun saa uusia kokemuksia, vaikkei kyseessä olisikaan ihan omin laji.

Kaikki yhdessä tekeminen on tärkeää yhteishengelle, vaikka arki ratkaiseekin eniten.

Idea jääkiekkopeliin menosta on niitä peruja, että toimimme HPK:n kanssa yhteistyössä. HPK tulee puolestaan kauden alussa katsomaan meidän yhtä näytelmäämme, ja me käymme syyskauden lopussa katsomassa heidän pelinsä.

Pidimme heidän kanssaan kerran seminaarinkin teatterin tekemisen ja jääkiekon yhteisöllisyydestä, koska kysehän on joukkuepelaamisesta ja siitä, miten tuetaan toisia. Tilaisuudessa oli heidän valmentajansa ja meidän ohjaajamme, ja jopa kulttuuriministeri oli juttelemassa meidän kanssamme aiheesta.

Aikaisempina pikkujouluina olemme minun aikanani olleet kerran Kerhon pelissä. Joskus olemme tehneet teatterireissun katsomaan meidän henkilökunnalle tutun taiteilijan esitystä. Pikkujouluja varten olemme katsoneet jonkun vähän railakkaamman esityksen. Niihin jengi on lähtenyt hyvin mukaan.

Joskus olemme pitäneet pikkujoulut vasta tammikuussa.

Itse ei ole tullut kauheasti mokailtua pikkujouluissa, koska yleensä olen ollut järjestämässä niitä.

Koko minun työni on oikeastaan sellaista, että jokainen esitys on tietyllä tavalla jollekin ihmiselle pikkujoulu. Sitä yrittää pysyä itse jollakin lailla järjissään, että saa hommat hoidettua!”

Marjut Saarinen
Yrittäjä 
My Line Kuntokeskus, Janakkala

”Me viemme henkilökunnan Verkatehtaalle Sami Hedbergin stand up -show’hun 19.11.

Aina meillä odotetaan innolla pikkujouluja. Meitä on seitsemän, ja tämä porukka lähtee aina mukaan sataprosenttisesti. Yleensä meillä on jotain aktiivista toimintaa ensin yhdessä, ja sitten menemme illalla johonkin. Nyt meillä on ennen esitystä ryhmäytymisharjoituksia ja sitten menemme syömään. Hedbergin jälkeen jatkamme yöelämään.

Hauskaahan meillä on ollut aina, mutta ei ainakaan mitään lehteen mainittavaa kommellusta ole sattunut!

Aiemmin olemme olleet Aulangon kylpylässä, Hänkissa kiipeilemässä sekä keilaamassa, ja sitten illanvietto on jatkunut vapaamuotoisemmin. Olemme järjestäneet myös ryhmänohjaajillemme muutaman kerran illanviettoja.

Pidän pikkujouluja tosi tärkeinä ryhmähengen kannalta. Se on se hetki, kun olemme yhdessä vapaalla. Kanssakäyminen on erilaista. Kaksi kertaa vuodessa viemme työntekijöitä johonkin, jotta pääsemme irrottautumaan työympäristöstä. Keväisin olemme olleet tällä samalla porukalla Himoksella mökillä.

Itsellä ei toistaiseksi ole tiedossa kuin omat pikkujoulut. Varmaan on tulossa Janakkalan kunnanvaltuuston ja yrittäjien pikkujoulut, mutta kutsuja ei ole vielä tullut.”

Seppo Kuvaja
Luova johtaja, isännöitsijä
Isännöinti Kuvaja, Hämeenlinna

”Tänä vuonna menemme 2.12. ensin keilaamaan ja saunomaan Linna Golfin klubitiloihin. Illalla menemme jatkoille Vanajanlinnan pikkujoulupartyihin, jossa esiintyvät Jean S ja Neljänsuora.
Meillä on 14 työntekijää, ja pidämme pikkujoulut aina yhdessä Kaisan Kukan henkilökunnan kanssa (puoliso Anne-Mari Kuvajan yritys).

Aikaisemmin olemme olleet omalla porukalla esimerkiksi meidän mökillä keskellä metsää. On syöty hyvin ja saunottu. Kerran kävimme Kööpenhaminassa. Se vaihtelee joka vuosi. Riippuu vähän siitä mitä kukakin keksii.

Täytyy tukea paikallisia yrityksiä ja paikallista kulttuuria, kun niillä ei aina välttämättä mene niin kovin hyvin. On hyvä, että ainakin pikkujouluaikaan porukka käy niissä. Toivottavasti joka firma lähtisi viemään henkilökuntaansa paikallisiin palveluihin, tulisi vähän virkeyttä tähänkin kylään.

Meillä viljellään sellaista hyvää huumoria töissä. Pikkujouluissa se vain paranee. Olemme hyviä kavereita keskenämme. 

Ei meillä mitään rellestämistä pikkujouluissa ole.

Kun pikkujoulut on rento ja mukava tilaisuus ja ihmisten toiveita on huomioitu, hyvä yhteishenki paranee entisestään.

Mutta jos firmassa ei ole hyvä yhteishenki, pikkujoulut ei ole silloin välttämättä hyvä idea! 

Meillä on aina ollut tosi hauskaa, ja porukka on kiitellyt jälkeenpäin.”

 

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic