Kanta-Häme

Euroclear Finland irtisanoo asiakastilit - osakkeet on siirrettävä omalle arvo-osuustilille

Osakkeet on siirrettävä omalle arvo-osuustilille.
Hämeen Sanomien osakekirjat on muutettu sähköisiksi omistuksiksi Aina Groupin osakkeita, joita on nyt Euroclear Finlandin asiakastileillä. Kuva: Katariina Filppula = KF

Euroclear Finland irtisanoo asiakastilipalvelut, joissa on voinut säilyttää sähköisiksi muutettuja osakkeita. Palvelu on ollut asiakkaille ilmainen, sillä kulut on maksanut osakeyhtiö, jonka osakkeita palvelussa on säilytetty.

Asiakastilipalveluja käyttävien osakkeenomistajien on siirrettävä osakkeiden säilytys omalle arvo-osuustililleen, joka heidän on tarvittaessa perustettava.

Euroclear Finland on lähettänyt asiakastilipalvelujen käyttäjille kirjeen, jossa vaaditaan siirtämään osakkeiden säilytys helmikuun loppuun mennessä pois heidän tileiltään. Yritys uhkaa myydä säilytyksessä olevat osakkeet, jos niitä ei siirretä määräaikaan mennessä.

Euroclear Finlandin asiakastileillä on ollut noin 55 000 käyttäjää. Kanta-Hämeessä monien Aina Groupin osakkeenomistajien osakkeet ovat sillä säilytyksessä.

Asiakastilipalvelut lopetetaan, koska uuden arvopaperikeskuslain mukaan Euroclear Finlandin ei tarvitse tarjota palvelua eikä yritysten maksaa omien osakkeidensa säilytyksestä. Vaikka palvelu on ollut osakkeiden omistajille ilmainen, aktiivinen osakekauppa tällaisella tilillä on ollut hankalaa ja kallista.

Euroclear Finland neuvoo kirjeessään, miten osakkeet siirretään heidän tililtään asiakkaan omalle arvo-osuustilille. Jos asiakkaalla ei ole omaa arvo-osuustiliä, hänen on perustettava tällainen tili johonkin finanssialan yritykseen. Monilla ihmisillä tili on omassa pankissa. HÄSA