Kanta-Häme

Europe of the Youth -tapahtuma tuo vihreiden eurooppalaisia huippupoliitikkoja Hämeenlinnaan

Vihreät nuoret ja Opintokeskus Visio järjestävät tulevana viikonloppuna kansainvälinen tapahtuman Nuorten Eurooppa - Europe of the Youth. Vieraana muun muassa Vihreiden komissaariehdokas Ska Keller.
Euroopan vihreän puolueen (European Green Party) komissaariehdokas Ska Keller pitää lauantain loppupuheenvuoron. Kuva: Sien Verstraeten
Euroopan vihreän puolueen (European Green Party) komissaariehdokas Ska Keller pitää lauantain loppupuheenvuoron. Kuva: Sien Verstraeten

Seminaarissa käsitellään Euroopan tämän päivän ja tulevaisuuden haasteita, osallistetaan nuoria mukaan päätöksentekoon Euroopan tasolla ja keskustellaan asiantuntijoiden, sekä EU:n kärkipoliitikoiden kanssa. Seminaari järjestetään 4.-5. toukokuuta Hämeenlinnassa.

Vihreiden nuorten toinen puheenjohtaja Amanda Pasasen mukaan nuoret ovat valmiita lisäämään eurooppalaista yhteistyötä ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi

– Viime vuosina Eurooppa on ollut murroksessa. Euroopan yhtenäisyyttä ja demokratian vakautta on ravisteltu moneen otteeseen, mutta nuorten usko yhteiseen ja solidaariseen Eurooppaan ei ole kadonnut, sanoo Vihreiden nuorten toinen tasa-arvoinen puheenjohtaja Sameli Sivonen tiedotteessa.

Lauantaina seminaarissa esiintyvät Pasasen ja Sivosen lisäksi Euroopan vihreiden nuorten (Federation of Young European Greens) puheenjohtajat: tsekkiläinen ihmisoikeusaktivisti Zuzana Pavelková ja suomalainen kansalaisaktivisti sekä vihreä aktiivi Katri Ylinen.

Iltapäivällä käydään paneelikeskustelu, jonka vetää Eurooppanuorten varapuheenjohtaja Iida Laurila. Keskustelussa ovat mukana eduskunnan nuorin kansanedustaja Iiris Suomela, helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Alviina Alametsä, The Ulkopolist -median viestintäpäällikkö Janne Soinsalon-Soininen sekä myöhemmin nimettävä politiikan tutkija.

Keynote-puheenvuoron pitää Euroopan vihreän puolueen kärkiehdokas ja puolueen komissaariehdokas saksalainen Ska Keller.

Europarlamentaarikko ja Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Heidi Hautala pitää pääpuheenvuoron sunnuntaina.

Sunnuntaina pääpuheenvuoron pitää vihreiden europarlamentaarikko ja Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Heidi Hautala. Lisäksi keskustelemassa on Vihreiden puoluehallituksen jäsen ja Brysselin vihreiden puheenjohtaja Markus Drake, Norjan vihreiden nuorten puheenjohtaja Teodor Bruu ja Ranskan vihreiden eurovaaliehdokas Antoine Tifine.

Päivän lehti

22.1.2020