Kanta-Häme

Euroviisuehdokas tunnelmoi Vanajan kirkossa

Huomenna torstaina, valon ja Lucian-päivänä, Vanajan kirkossa esiintyy Hämeenlinnassa syntynyt ja kasvanut Elina Orkoneva. Vierailevana solistina on Aleksi Aromaa.

– Vanajan kirkko on kotikirkkoni, joten se oli luonteva valinta konserttipaikaksi, Orkoneva kertoo.

– Konsertin teemaksi valikoitui Hiljaisuus Aikakoneen laulun mukaan, joka on yksi lempilauluistani. Pääpaino konsertissa on kuitenkin joululauluissa ja niiden teksteissä. Halusin ehdottomasti akustisen konsertin, hän jatkaa.

Tähtäimessä musiikin maisterin paperit

Tunnelmaltaan rauhallisessa konsertissa pianoa soittaa Henri Mäntylä, selloa Juho Kanervo ja viulua Camilla Bäckman. Konsertin soittajat ovat kaikki Sibelius-Akatemiasta.

– Konsertin muusikoista olen todella iloinen. He ovat erittäin taitavia, Orkoneva sanoo.

Orkoneva on itse valmistunut akatemiasta musiikin kandidaatiksi ja opiskelee parhaillaan Helsingin Pop & Jazz -konservatoriossa aikuisten näyttötutkintoa varten.

– Musiikin maisterin tutkintoon täytyisi tehdä vielä pari vuotta töitä, mutta päätin pitää opiskeluissa välivuoden ja keskittyä täysillä omaan musiikkiin, Orkoneva selvittää.

Taisto Euroviisu-paikasta alkamassa

Elina Orkoneva tekee musiikkia muun muassa omaa nimeään kantavan yhtyeensä ja lauluyhtye the 3ees:n kanssa.

Hänen laulajanuransa sai alkunsa Ismo Savimäen kuoroissa. Aleksi Aromaa on Orkonevan tuttuja vuosien takaa, muun muassa Local Voices -ryhmästä.

– Tämä konsertti on minulle sydämen asia, josta saan voimaa arkityöhön, vapaana muusikkona tänä vuonna työskentelevä Orkoneva toteaa.

Hän pyrkii tänä vuonna Suomen Euroviisu-edustajaksi Ruotsissa toukokuussa 2013 käytävään kilpailuun. Orkoneva valittiin tänä vuonna mukaan Uuden musiikin kilpailuun (UMK), johon hän osallistuu säveltämällään ja sanoittamallaan, jazz- ja soul-vaikutteisella kappaleella He’s Not My Man.

UMK:ssa kilpailee 12 artistia. Taisto kisaajien kesken käydään 27. joulukuuta alkaen Yle TV2:ssa torstaisin kello 21.

Suorat lähetykset alkavat 17. tammikuuta, ja niissä yleisö ja tuomaristo yhdessä valitsevat jatkoon menijät. Finaali järjestetään 9. helmikuuta Barona Areenalla, jossa esiintyy kahdeksan jäljellä olevaa kilpailijaa.

Elina Orkonevan konsertti to 13.12. Vanajan kirkossa, ilmainen sisäänpääsy.

  

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic