Kanta-Häme

Euroviisutähti Sandhja: Ei pakkomiellettä voittaa

Energisestä naurusta ja voimaannuttavasta elämänasenteesta on tullut Suomen euroviisuedustajan Sandhjan tavaramerkki Tukholman euroviisuhuumassa.

– Jos haluaa voittaa, täytyy olla rentoutunut ja nauttia siitä, mitä tekee, sanoi Sandhja viikonloppuna lehdistötilaisuudessa.

Tiistai-illan semifinaalissa on edessä totuuden hetki: Sandhjan pitäisi vakuuttaa Eurooppa Sing it away -kappaleellaan, jotta hän voisi nousta lavalle myös lauantain finaalissa.

– Minulla ei ole pakkomiellettä voittaa: luonnollisesti tavoittelen voittoa, mutta se ei ole itsetarkoitus, artisti arvioi.

Sandhjalla on nähty lavalla harjoituksissa sinisävyinen, ihoa myötäilevä poronnahka-asu. Näyttävä koru on tuonut yläosaan hopeista kimallusta, ja avoin takaosa paljastaa artistin selän.

Rohkeista valinnoista huolimatta asun voisi väittää olevan sovinnaisempi kuin sen, joka nähtiin Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa Suomessa. Ainakin jos Sandhjan tyyliä piti tuolloin hiukan rohkeana ja revittelevänä.

Iskeekö Suomen esitys?

Suomen viisuesitystä on hiottu kuntoon harjoituksissa Tukholmassa viime viikosta lähtien.

– Tuntuu siltä, että olemme päässeet pitkälle. Kisa lähestyy ja tuntuu hyvältä. Aina on jotain, jota voisi parantaa, mutta olemme tehneet parhaamme, arvioi Sandhja median edessä viikonloppuna.

Tiistaina selviää, iskevätkö Sandhjan kappale ja energia myös kansainväliseen yleisöön. Suomi ei ole ennakkoveikkauksissa ollut kovin vahvoilla finaaliin.

Ennakkosuosikkien joukossa ovat muun muassa Venäjä ja Ukraina, jotka ovat olleet poliittisesti kireissä väleissä ja joiden välille on syntynyt jännitettä myös euroviisuissa.

Torstain semifinaalissa esiintyvä Ukraina on lähettänyt euroviisuihin 1944-nimisen kappaleen, joka kertoo Krimin tataarien pakkosiirroista Neuvostoliiton diktaattorin Josif Stalinin valtakaudella.

Venäjä on pitänyt kappaletta kannanottona Krimin viime vuosien tapahtumiin. Euroviisujen säännöt kieltävät poliittiset viestit. Venäjä itse kisaa finaalipaikasta jo tiistaina.

(STT)

Päivän lehti

8.7.2020