Kanta-Häme

Evolle haetaan kesäksi lehmipaimenia

Metsähallitus hakee ensi kesäksi lammas- ja lehmipaimenia kahteentoista luontokohteeseen. Mukana on sekä vanhoja tuttuja kansallispuisto- ja luonnonsuojelukohteita että uusia kohteita.

Tänä vuonna haetaan myös lehmipaimenia Evon retkeilyalueella olevaan Mustilahden torppaan. Siellä paimennettavina ovat lapinlehmät.

Paimenilla on jokaisessa kohteessa lomakäytössään tila tai tupa. Lisänä tulevat rapsutuksia janoavat lampaat tai viisaat ja lempeät lapinlehmät.

Mustajärven torppa on juuri remontoitu talo perinnemaisemassa Evon retkeilyalueella. Rakennuksessa on tilaa kuudelle hengelle.

Paimenten tehtäviin kuuluu vaihtaa eläimille raikas juomavesi, seurata niiden yleiskuntoa ja siirtää eläimet syödyltä laidunlohkolta seuraavalle. Eläimet on hyvä myös laskea päivittäin, jotta mahdolliset karkulaiset saadaan kiinni.

Aikaa jää lampaiden tai lehmien hoidon lomassa myös retkeilyyn ja rauhalliseen oloon luonnossa, perusasioiden äärellä.

Lammas- ja lehmipaimenkonseptissa paimen vuokraa tilan viikoksi Metsähallitukselta ja viikot ovat maksullisia. Maksulla katetaan tilan sekä eläinten ylläpitokuluja ja luonnonhoidon kustannuksia.

Tilan koon mukaan paimen voi ottaa mukaan myös perheen tai ystävän paimenseurakseen. Koiraystävät ovat tervetulleita paimenten mukana useimpiin paimenkohteisiin.

Haku kesän 2017 lammaspaimenviikoille alkaa 16.1. kello 12.00 ja jatkuu 23.1.2017 kello 12.00 asti osoitteessa www.luontoon.fi/vapaaehtoistoiminta/lammaspaimenet. J

Jokaiselle hakijalle ilmoitetaan arvonnan tuloksesta viimeistään maaliskuun alussa. HäSa

 

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic