Kanta-Häme

Evon leirialueelle 150 000 euron avustus

Evon nuorisoleirialueelle on myönnetty 150 000 euron avustus alueen infrastruktuurin kehittämiseen.

Rakennusavustuksella pystytään kasvattamaan nuorisoleirialueen kapasiteettia siten, että jatkossa jopa 20 000 henkilön suurleirin järjestäminen on mahdollista.

Avustuksen nuorisotyön määrärahoista myöntäneen opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) mukaan Evon kehittäminen on ajankohtaista juuri nyt.

– Ensi kesänä alueella järjestetään Suomen Partiolaisten Roihu-suurleiri, jonne odotetaan lähes 17 000 osallistujaa. Roihu-suurleirillä on myös vahva kansainvälinen ulottuvuus, sillä leiriläisistä lähes 3000 saapuu leirille noin 45 eri maasta.

Ministeri pitää Evoa ainutlaatuisena valtakunnallisena leirialueena. Nyt myönnetty avustus on merkittävä, etenkin jos sen suhteuttaa käytettävissä olleisiin määrärahoihin.

– Evon nuorisoleirialueella järjestettävät tilaisuudet tavoittavat partion ja muiden järjestöjen toiminnassa mukana olevia lapsia ja nuoria ympäri Suomea.

– Haluan nuorisoasioista vastaavana ministerinä varmistaa, että partiolaisten ja muiden nuorisojärjestöjen tekemälle työlle on parhaat mahdolliset edellytykset, Grahn-Laasonen kertoo.

Avustuksen turvin leirialueelle on tarkoituksena rakentaa esimerkiksi pysyvä ulkoilma-auditorio, joka laajentaa leirin käyttömahdollisuuksia. Investointien avulla lisätään myös alueen turvallisuutta ja luodaan tarvittavaa kapasiteettia vedenjakeluun.

Investoinnin uskotaan luovan uusia kumppanuuksia eri toimijoiden välille. Ministeri kannustaakin partiolaisten lisäksi myös muita järjestöjä hyödyntämään alueen mahdollisuuksia. HäSa