Kanta-Häme

Evon luonto laajentaa Aulangolla

Evon luonto aikoo laajentaa Aulangon lomakohdettaan uudella lomahuvilalla.

– Jos poikkeamispäätös ja rakennuslupa saadaan nopeasti, huvilan rakentaminen alkaa heti syksyllä. Jos päätökset venyvät, kesällä emme rakenna, joten hanke siirtyy vuodella, kertoo toimitusjohtaja Kaj Järvinen.

Poikkeuslupaa haetaan lähes 130 neliön huvilalle, joka on tarkoitus rakentaa 15 metrin päähän rantaviivasta.

– Viime jouluksi valmistuneen ensimmäisen monitoimihuvilan jokainen viikonloppu olisi myyty viiteen kertaan, joten kysyntää uudelle monitoimihuvilalle riittää näin loistavalla paikalla, Järvinen toteaa.

 

Evon luonnon ja Linnan Kiinteistökehityksen kesken solmitussa vuokrasopimuksessa edellytetään yrityksen rakentavan kolmen vuoden aikana alueelle kaksi tai kolme lomahuvilaa.

Alueen vuodelta 1994 olevassa kaavassa on kolme korttelialuetta matkailua palveleville rakennuksille, kolme korttelialuetta loma-asunnoille sekä lähivirkistysaluetta.

Alueelta on purettu ja puretaan uuden huvilan tieltä vanhoja vuokramökkejä ja talousrakennuksia. Lisäksi alueelta on yksi talousrakennus ja rantasauna tuhoutunut.

Evon luonto on kunnostanut Linnan Kiinteistökehitykseltä vuokraamastaan Aulangon Heikkilän alueesta lomakylän ja rakentanut alueelle aikaisemmin jo yhden noin 150 neliön suuruisen lomahuvilan puretun retkeilymajan paikalle.

Suuri Huvila eli 350 neliömetrin kokoustilarakennus on peruskorjattu isoja päivätapahtumia, kokouksia, virkistyskäyttöä ja majoittumista varten.

Aulangon Rantakulma käsittää kolme lomarakennusta pienien kokoontumisten ja yöpymisten käyttöön. Lisäksi Evon luonnolla on Joutsenlammen rannalla Aulangon Puistola -rakennus.

Evon luonto peruskorjaa parhaillaan Lammilla matkailukäyttöön myös ostamaansa entistä riistantutkimuslaitoksen rakennuskokonaisuutta, joka on ristitty Evon Suureksi Huvilaksi. HäSa