fbpx
Kanta-Häme

Evon luonto ostaa Pirunkallion prammin

Matkailu saa uutta potkua Lopella, kun kunta myy pitkään vajaakäytössä olleen Pirunkallion Prammin janakkalalaiselle Kaj Järvisen Evon luonto -yritykselle.

– Kysyntää majoituspaikoista erämaaluonnossa on valtavasti enemmän kuin tarjontaa. Mutta erämaahan ei tulla, ellei käytössä mukavuuksia: sähköä, juoksevaa vettä ja posliinivessaa! Kaj Järvinen perustelee hankintaansa.

Prammin vähäisen käytön syy löytyy Kaj Järvisen ja Lopen elinkeinoasiamies Jyrki Käen mielestä varustelutasosta. Vesijohto ja posliinivessa puuttuvat. Nyt Järvinen rakennuttaa komean hirsirakennuksen uuteen uskoon.

Kaj Järvinen ei puhu prammista, vaan erähuvilasta.

– Ensi töiksi rakennetaan vesijohto ja viemäri vessoineen kuntoon. Prammin runsaan sadan neliön tila jaetaan rakentamalla kolme makuuhuonetta ja sähkösauna yhteisen tilan oheen. Pihalle nousee lisäksi puulämmitteinen pihasauna paljuineen.

Rakennus saa myös 80 neliön suuruisen terassin, jolla voidaan paitsi istuskella, myös pelailla vaikka sulka- tai lentopalloa.

Vauhdikkaan rakentamisen takana on Kaj Järvisen matkailualalta kertynyt kokemus. Investoinnit on saatava tuottamaan nopeasti. Lopen erähuvilan markkinointi käynnistyy välittömästi ja tärkein kanava löytyy netistä.

– Kun porukat tai yritykset haluavat lähteä viettämään yhdessä aikaa, mennään koneelle ja googlataan. Sopiva haku nostaa esiin Evon luonnon kaikki Hämeenlinnan kohteet, Aulangon majoituksen ja pian myös Lopen erähuvilan.

Lopen erähuvila tarjoaa majoituspaikan, mutta asiakkaat voivat räätälöidä itselleen haluamansa elämykset. Hämeenlinnalainen Fenix-ohjelmapalvelut tuo välineet ja ohjaa liikkumaan.

– Meillä taas on paljon yhteistyötä loppilaisten eräoppaiden kuten Tatu Pulkkisen kanssa, kertoo Kirsi Reinikka Fenixistä.

Kaj Järvisen yrityksellä on ollut Evolla vuodesta 2013 Ruuhijärven ja Syväjärven majoituskohteet. Puoli vuotta sitten avattiin Evon erähuvila.

Evon kolmessa kohteessa oli viime vuonna Järvisen mukaan noin 7 000 henkilömajoitusvuorokautta. Vain kaksi viikonloppua oli tyhjänä.

Vastaava täyttöaste merkitsisi Lopen erähuvilalla 1 500 yöpymistä vuodessa.

Keille erähuvilaa markkinoidaan?

Evolla käyttäjistä kolme neljäsosaa tulee pääkaupunkiseudulta, loput Tampereen suunnasta ja vain viitisen prosenttia paikkakunnalta.

– Viikonloput täyttyvät polttari- ja kaveriporukoista sekä muista juhlijoista ja lomailijoista, jotka lähtevät tavallisista ympäristöistä luontoon. Kivierämaasta kaivataan luontoon, jossa saa olla rauhassa ja voi vuokrata uutuusvälineitä kuten fatbikeja eli läskipyöriä tai sup-lautoja.

Viikolla erähuviloita käyttävät yritykset, jotka yhdistävät kokoukset ja virkistysretken. Yöpyminen antaa ilta-aikaa yhdessäoloon.

– Päivään tilataan ohjattua ohjelmaa, joka yleensä on jotakin sporttista, mutta koko joukolle sopivaa. Suosituin on muutaman lajin kokeilu, kertoo Jyri Reinikka Fenix ohjelmapalveluista.

Pirunkallion Prammin muodonmuutos Lopen erähuvilaksi edellyttää, että Lopen kunnanvaltuusto hyväksyy kaupan. HÄSA

Menot