Kanta-Häme

Evon Luonto Oy laajentaa Niemisjärville

Metsähallitus ja paikallinen yrittäjä, Evon Luonto Oy, ovat allekirjoittaneet sopimuksen Niemisjärven virkistyskalastusalueen toiminnasta.

Jatkossa Evon Luonto vastaa Niemisjärvillä kalastuslupien myynnistä, venevuokrauksesta, kahvilatoiminnasta sekä asuntovaunualueesta. Yritys on vuoden ajan vastannut Ruuhijärven savottakartanon ja Syväjärven kalastuskohteen hoidosta.

Metsähallituksen mukaan toiminta on sujunut erittäin positiivisesti ja asiakasmäärät sekä yritys- että yksityisasiakkaiden keskuudessa ovat nousseet. Myös yrittäjä Kaj Järvinen on ollut tyytyväinen.

– Viimeisen 12 kuukauden aikana Evon Luonto on palvellut noin 140 luontomatkailuryhmää ja tarjonnut yli 2000 majoitusvuorokautta, Järvinen kehuu.

– Tulevalle kesälle Ruuhijärvi on käytännössä jo loppuunmyyty.

Yrittäjän mukaan viikolla kohteissa käyvät yritysporukat ja viikonloppuisin perheet.

– Ihan vauvasta vaariin on asiakkaita riittänyt.

Järvisen mukaansa nyt tehty sopimus mahdollistaa kattavan luontopalvelutoiminnan koko Evon retkeilyalueella.

– Meillä on nyt käsissämme paketti, josta löytyvät majoitus-, kokous-, virkistys- ja tyky-palvelut yrityksille sekä perinteinen tilojen vuokraus yksityisasiakkaille.

Matoa koukkuun

Järvinen näkee Evon kehittämisessä paljon potentiaalia.

– Kaikki puhuvat Nuuksiosta, mutta Evo sijaitsee käytännössä Suomen väestöllisessä keskipisteessä. Sitä ei vain tunneta niin hyvin.

– Harvalla luontomatkailuyrityksellä on käytössään 50 vuodepaikkaa ja viisi järveä keskellä ruuhka-Suomea, mutta silti erämaisen luonnon syleilyssä, Järvinen iloitsee.

Hän lupaa yrityksen tuovan Niemisjärville jo kuluvan kevään aikana uusia palveluita ja uutta toimintaa. Kahvila kolmen järven välisellä kannaksella parantaa palvelujaan, ja luvassa on myös kanootti- ja pyörävuokrausta.

– Nyt asiakaskunta koostuu pääasiassa perinteisistä luontomatkailijoista, mutta haaveilen myös siitä, että väki voi tulla tänne pikkukengissä ja tarvittaessa me laitamme vaikka madon ongen koukkuun, Järvinen maalailee.

Metsähallitus näkee niin ikään, että Evon retkeilualueiden kehittämiselle on nyt entistä paremmat mahdollisuudet, kun matkailupalvelut hoidetaan saman yrityksen kautta.

– Evon Luonto Oy:lla on erinomaiset edellytykset tarjota entistä monipuolisempia palveluita koko alueella, vakuuttaa kenttäpäällikkö Jere Rauhala. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic