Kanta-Häme

Ex-poliisitaloon saneerataan ehkä asuntoja ja liiketiloja

Kiinteistösijoittamista harjoittava yhtiö Sarakallio Kiinteistöt oy Jyväskylästä osti tiistaina Senaatti-kiinteistöiltä entisen poliisitalon Kasarmikadulta Hämeenlinnasta.

– Lukkoon lyötyä kuningasajatusta ei ole mitä sen kanssa tehdään. Tietynlaisia ajatuksia eteenpäin jalostamisesta on, kertoo ostajayhtiön toimitusjohtaja Tapani Rautiainen.

Ostohintaa hän ei suostu kertomaan.

Käyttäjien tarpeet ratkaisevat kohtalon

Ykkösvaihtoehto on vajaan 3 000 neliömetrin suuruisen rakennuksen säilyttäminen ja saneeraaminen.

– Päällimmäinen ajatus on, että katutasoon tulisi liiketiloja. Selvitämme, pystyisikö muihin kerroksiin tekemään järkevästi asuntoja. Pois suljettu vaihtoehto ei ole sekään, että saneeraisimme talon uudestaan toimistotiloiksi, jos kysyntää on.

Mahdollista on tehdä kysynnästä riippuen vaikka koko talo liiketiloiksi.

– Avoimin mielin otamme vastaan kaikenlaisia ajatuksia ja käyttäjiä. Lähtökohtaisesti tilat soveltuvat varsin monenlaiseen käyttöön. Sijaintihan on hyvä, Rautiainen toteaa.

Saneeraukseen menee miljoonia euroja

Jos taloa ei päädytä purkamaan, se pitää Tapani Rautiaisen mukaan saneerata totaalisesti.

Jos tilat kunnostetaan toimistokäyttöön, saneeraustarve on pienempi kuin jos taloon tehdään asuntoja.

– Kyllä niihin töihin miljoonia euroja menee.

Rakennuksen hän kertoo olevan kohtuuhyvässä kunnossa.

– Onhan siinä oma hommansa muuttaa tilat uuteen käyttöön, koska poliisitalo on tehty tiettyyn tarpeeseen, Rautiainen sanoo viitaten muun muassa putkatiloihin ja ahtaisiin poliisien toimistohuoneisiin.

Kohde oli pitkään myynnissä

Hämeen Sanomat ei keskiviikkona tavoittanut Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikköä Jyrki Maikolaa. Kauppaa ei osannut kommentoida Senaatti-kiinteistöjen kiinteistöpäällikkö Jouko Ketola, jolle uutinen lopullisten kauppojen syntymisestä tuli yllätyksenä.

Kiinteistö oli myynnissä kolmisen vuotta. Sarakallio Kiinteistöt oy hieroi siitä kauppoja reilu puoli vuotta.

Rakennus toimi poliisilaitoksena yli 30 vuotta. Poliisi muutti uusiin tiloihinsa Miekkalinnaan Poltinaholle maaliskuussa 2013. Kyseessä on maan modernein poliisitalo, jonka rakentaminen maksoi lähes 34 miljoonaa euroa. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic