Kanta-Häme

Fennia ja Danske saman katon alle Hämeenlinnassa

Danske Bankin ja Fennia-vakuutusyhtiön yhteistyö on vienyt yhtiön Hämeenlinnan toimipaikat saman katon alle. Fennian Hämeenlinnan konttori on muuttanut Danske Bankin tiloihin Hallituskadulle.

– Fennia oli meille tervetullut, koska asiointi pankkikonttoreissa on vähentynyt. Vakuutusyhtiö on sellainen kumppani, jolle voimme vuokrata pankkikonttorin tiloja, Danske Bankin konttorinjohtaja Lassi Sorri sanoo.

Fennian Hämeenlinnan yksikölle muutto sopi niin ikään hyvin. Yhtiön terveydenhuollon yhteistyökumppani, Terveystalo, halusi yhtiön entiset tilat käyttöönsä Hämeenlinnassa.

Danske Bankin ja Fennian yhteistyö Suomessa käynnistyi toissa vuonna. Finanssiyhtiöiden yhteistyö koskee Dansken pankkipalveluja ja Fennian vahinkovakuutuksia. Ne suosittelevat asiakkailleen toistensa palveluja. Asiakkaat saavat palvelujen käytöstä suoria etuja.

– Yhteistyömme on vahinkovakuutusyhtiön ja pankin välinen avoin liitto. Se on mahdollisimman läpinäkyvää, Fennian Pirkanmaan alueen myyntijohtaja Minna Strömmer sanoo.

Dansken ja Fennian yhteistyö on vienyt toistaiseksi vain kahdella paikkakunnalla yritysten konttorit yhteen. Kajaanissa konttorit yhdistettiin kutakuinkin yhtä aikaa kuin Hämeenlinnassa.

Yhteistyötä tekevillä finanssiyhtiöillä ei ennestään ollut kuin sattumalta yhteisiä asiakkaita. Sorri ja Strömmer vakuuttavat, että lyhytkin yhteistyö on tuonut yhteisiä asiakkaita lisää.

– Yhteisissä tiloissa asioista on varmaan paljon entistä luontevampaa sopia asioista, Strömmer sanoo.

Danske Bankin Hämeenlinnan konttorissa on kahdeksan työntekijää. Fennialla on Hämeenlinnassa neljä työntekijää, yksi etätyöntekijä ja yksi yrittäjänä toimiva edustaja.

– Kun Fennian Valkeakosken konttori lakkautetaan, siitä siirtyy yksi uusi työntekijä lisää Hämeenlinnaan, Strömmer kertoo.

Sorri kertoo, että konttorin toimintaa on pienentänyt sähköisen maksuliikenteen lisäksi esimerkiksi sähköiset allekirjoitukset. Danske Bankissa kaikki paperit allekirjoitetaan jo sähköisesti. Danske Bankin Hämeenlinnan konttorin palvelutilojen tarve pieneni entisestään, kun siellä lopetettiin käteisrahan käsittely viime vuonna.

– Pankin konttorille ei löytyisi toisia tiloja ja uusien pankkitilojen rakentaminen olisi kallista. Finanssivalvonnalla on määräykset siitä, että pankilla on oltava omat tilat ja millaiset ne ovat.

Fennia ja Danske Bank kilpailevat edelleen keskenään henkivakuuttamisessa ja varainhoidossa. Fennia-konserniin kuuluu Henki-Fennia ja Fennia-Varainhoito. Ensi kuun alusta astuu voimaa uusi konsernirakenne. Vahinkovakuutusyhtiö Fennia, joka on asiakkaiden omistama keskinäinen yhtiö, omistaa kokonaan osakeyhtiömuotoiset henkivakuutus- ja varainhoitoyhtiöt.

Fennia perustelee yhtiörakenteensa muuttamista finanssialan uudella sääntelyllä ja asiakkaiden käyttäytymisen muuttumisena.

Danske Bankilla on Suomessa oma varainhoito, mutta henkivakuuttamisessa sen kumppanina toimii kuluvan vuoden loppuun Mandatum Life. Mandatun Life kuuluu Sampo-konserniin. Suomen Danske Bank oli aikaisemmin Sampo Pankki, joka kuului myös Sampo-konserniin. Danske Bankin ja Mandatumin yhteistyön jatkamisesta ei ole ainakaan vielä sovittu. häsa

Päivän lehti

28.5.2020