Kanta-Häme

Festari keskellä kaupunkia on vuoden kohokohta

Wanaja-festivaalin ensimmäisenä päivänä perjantaina on tilaa jorata. Linnanpuistossa yleisöä on paikalla vain kourallinen, vaikka sää suosii lähes hellelukemilla.

Yleisöä ei ole tungokseksi asti, mutta tunnelma on hilpeä.

Festari lähellä kotia

Kaljateltassa iloisessa hengessä jutustelevat hämeenlinnalaiset Jani-Pekka Kajan, Piia Helin, Peter Petro ja Miia Koljonen. He tulevat Wanaja-festivaalille vuosi toisensa jälkeen, vain muutaman kerran Wanaja on jäänyt heiltä väliin.

Kaikilla killuu ranteissa kahden päivän festarilippu.

– Läheisyys ja tunnelma vetävät tänne. Tämä on festari keskellä kaupunkia, Petro sanoo.

– Lisäksi pääsee omaan sänkyyn nukkumaan, Helin komppaa.

He kiittelevät tämän vuoden hyvää esiintyjäkattausta. Petron mukaan tänä vuonna festivaaleilla on jokaiselle jotakin.

Nelikon keskuudessa suosikkiartistista ei päästä yksimielisyyteen, mutta perjantain odotetuimmasta esiintyjästä ei ole epäilystä. Jokainen heistä odottaa ”tolppa-apinaa”. Siis ketä te odotatte?

– Michael Monroeta. Monroe aina kiipeilee lavarakenteissa, siitä nimi, Petro selventää.

Energia on illan kohokohta

Wanaja-festivaali on yksi Hämeenlinnan vuoden kohokohdista, ainakin hämeenlinnalaisille. Festivaalille tullaan kuitenkin kauempaakin, jos esiintyjät miellyttävät.

Helsinkiläinen Marjut Heiskanen seisoo Rantalavan edessä ennen Erinin keikkaa. Heiskanen oli eturivissä myös Happoradion keikan ajan.

Heiskasen vieressä istuvat Nokialta tullut Siiri Lamminsivu ja Mari Mäki Salosta. Vaikka Erinin keikka on juuri alkamassa, kukaan heistä ei odota Eriniä.

Lavalle kiipeää myöhemmin illalla Michael Monroe, ja Heiskanen on valmis olemaan Rantalavan edustalla vaikka koko päivän, kunhan hän on eturivissä Monroen esiintyessä.

– Monroe on niin energinen lavalla, ja niiden biisit on niin hyviä, Heiskanen sanoo.

Monroe ei petä

Lamminsivu ja Mäki ovat nähneet Monroen muutaman kerran aikaisemmin. Heiskanen puolestaan ei enää edes pysy laskuissa mukana, kuinka monta kertaa hän on nähnyt Michael Monroen livenä.

– En laskenut, mutta kyllä se luku varmaan kolmosella alkaa. Mutta on täällä porukkaa, jotka ovat käyneet keikoilla paljon useamminkin, Heiskanen sanoo.

Koko festarialueelta tuntuu olevan vaikea löytää muita kuin Monroe-faneja. Illan suosikista ei jää epäselvyyttä.

– Monroen esiintymiseen ei tarvitse koskaan pettyä, Heiskanen tiivistää. (HäSa)

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic