Kanta-Häme

Filatov vaatii tasa-arvoa terveyteen

Kansanedustaja Tarja Filatovin (sd.) mukaan miesten ja naisten väliset terveyserot ovat hälyttävät. Jotta miesten terveyttä voidaan parantaa, tarvitaan terveydenhoitoon sukupuolisensitiivisyyttä.

– Terveyserojen kaventaminen on tasa-arvon ydintä. Terveydenhoito ei saa olla rahasta kiinni, se on ihmisen perusoikeus, sanoi Filatov puheessaan Demarinaisten piirikokouksessa Lahdessa sunnuntaina.

Filatovin mielestä erityisesti pienituloiset miehet tarvitsisivat terveystarkastuksia, koska heillä kynnys mennä lääkärille on korkea. Suomessa on eurooppalaisittain poikkeuksellisen korkeat terveyserot ja ne ovat kasvaneet. Elinikäodotteen ero hyvätuloisimman ja pienituloisimman viidenneksen välillä on miehillä 12,5 vuotta ja naisilla 6,8 vuotta.

– Terveyserojen kaventaminen ei onnistu vain terveyspolitiikan keinoin. Kyse on työllisyydestä, työelämän laadusta, elintavoista, tuloeroista, asuinpaikasta ja monesta muusta tekijästä. Kyseessä on koko yhteiskuntaa koskettava sosiaalinen ongelma, sanoi Filatov. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic