fbpx
Kanta-Häme

Filatoville ja Pekoselle Pro Animaliat, Koskiselle Anti Animalia

Hämeen vaalipiirin kansanedustajat Tarja Filatov ja Aino-Kaisa Pekonen ovat vastaanottaneet eduskunnassa Pro Animalia -palkinnot. Tunnustukset jaettiin kaikille niille 36 kansanedustajalle, jotka äänestivät eduskunnassa kesällä Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitteen eli turkistarhauksen lakkauttamisen puolesta.

Filatov näkee, että turkistarhaus sisältää useita ongelmia ja tarhausta on vaikea kieltää hetkessä.

– Ensimmäinen tärkeä askel on eläinsuojelusäännösten tiukentaminen, toinen pidemmän aikavälin tavoite on korvaavan työllisyyden rakentaminen ja sitten tarhauksen kieltäminen, sanoo Filatov.

Anti Animalia -palkinnon pokkasi puolestaan maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen. Anti Animalia -palkinto jaetaan taholle tai tahoille, joiden toivotaan muuttavan toimintaansa eläinystävällisempään suuntaan.

Eläinsuojeluliitto Animalian mukaan Koskiselle myönnettävää palkintoa perustelevat myös ministerin riittämättömät toimet monien luonnonvaraisten eläinten suojelemiseksi.

 – Ministeri Koskinen ei ole valitettavasti osoittautunut ainakaan toistaiseksi tehtävässään erityiseksi eläinten tai eläinsuojelun ystäväksi, kommentoi palkintoa Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara.

Pro Animalia -palkinto annettiin myös Docventuresin Tuomas Milonoffille ja Riku Rantalalle. Miehet aloittivat Lihaton lokakuu -ruokakampanjan sekä ovat puhuneet ohjelmissaan eläinten tehotuotannon ongelmista.

Palkinnot jaettiin perjantaina 4.10. Maailman eläinten -päivänä. Animalia on jakanut Pro Animalia ja Anti Animalia -palkintoja vuodesta 1991 lähtien. (HäSa)

Menot