fbpx
Kanta-Häme

Fimlab palvelee vastedes myös kantahämäläisiä

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin laboratoriot ovat 1. syyskuuta lähtien osa Fimlab Laboratoriot Oy:ta. Yritysjärjestelyssä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueelle muodostuu yksi Suomen vahvimmista terveydenhoidon laboratorioyksiköistä.

– Julkiselta terveydenhuollolta edellytetään toiminnan kehittämistä ja sen myötä kustannussäästöjä. Ihmisten arvostamat lähipalvelut voidaan parhaiten turvata, kun voimia yhdistetään, Fimlabin toimitusjohtaja Ari Miettinen toteaa.

Hänen mukaansa yhdistyminen tuo mukanaan mittakaavaetuja. Laboratorioissa voidaan hyödyntää lisääntyvää automaatiota ja saada sitä myötä kustannusetua.

Asiakkaat asioivat edelleen tutuissa kantahämäläisissä laboratorioissa. Laboratoriot toimivat ympärivuorokautisesti sekä Tampereella että Hämeenlinnassa.

Vuonna 2011 päätetyssä ja vuonna 2012 vahvistetussa yritysjärjestelyssä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri myi laboratoriotoimintonsa Fimlabille. Samalla Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä tuli Fimlabin merkittävä omistaja 15 prosentin osuudella. Toinen omistaja on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä.

– Fimlab on viime kädessä kuntien omistama yhtiö. Kaikki tehostamisesta tuleva hyöty käytetään kunnallisten palvelujen parantamiseen. Kun säästöjä syntyy, ne tulevat kuntien ja kuntalaisten hyväksi, Ari Miettinen tähdentää.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä siirtyy noin 100 työntekijää Fimlabiin, jossa on ennestään noin 500 työntekijää. Fimlabilla on Kanta-Hämeen alueella kymmenen ja Pirkanmaan alueella noin 50 toimipistettä. Yritysjärjestely ei aiheuta henkilöstön vähennystarvetta. (HäSa)

Menot