Kanta-Häme

Fimlab vähentää 25 työntekijää

Kliinisiä laboratoriopalveluita tarjoava Fimlab Laboratoriot Oy on saanut päätökseen yhteistoimintaneuvottelunsa. Niiden tuloksena yhtiö vähentää 25 vuosityöpanosta järjestelemällä toimintaansa uudelleen Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Keski-Suomen alueilla.

Yhtiön toimitusjohtaja Ari Miettinen kertoo, että vähennysten kohdentuminen henkilöryhmittäin täsmentyy ensi viikon aikana. Vähennyksiä on tarkoitus tehdä koko organisaation laajuudelta.

– Vastausta siihen, miten tämä näkyy Kanta-Hämeessä, ei voi vielä antaa. Yritämme henkilöstöä kouluttamalla ja uudelleen sijoittamalla pyrkiä siihen, että irtisanomisia on mahdollisimman vähän. Muutosten painopiste on kuitenkin Pirkanmaalla, jossa meillä on eniten toimintaa, Miettinen muotoilee.

Vähennykset toteutetaan organisoimalla toimintoja uudelleen, purkamalla päällekkäisyyksiä sekä tehostamalla sisäisiä tukitoimintoja. Lisäksi tapahtuu eräitä osa-aikaistamisia. Toimipisteverkkoa ei tässä yhteydessä supisteta.

Muutoksilla yhtiö arvioi saavuttavansa noin 1,5 miljoonan euron vuotuiset säästöt ensi keväästä alkaen. Säästötarve liittyy yhtiön kilpailukyvyn turvaamiseen sekä siihen, että sen asiakaskunnat ovat pyrkineet säästämään vähentämällä laboratorioiden käyttöä.

Yhtiöllä on noin 800 työntekijää, ja se tekee tänä vuonna noin 95 miljoonan euron liikevaihdon.

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic