Kanta-Häme

Finnvera pilkkoi Kanta-Hämeen kolmelle alueelle

Kanta-Häme on syyskuun alusta lähtien pilkottu Finnveran kolmeen alueeseen. Hämeenlinnan seutu kuuluu Sisä-Suomen alueeseen, jonka pääpaikkana on Tampere.

Forssan seutu kuuluu Lounais-Suomen alueeseen ja Riihimäen seutu Etelä-Suomen alueeseen. Tähän asti koko maakunta on kuulunut Finnveran Lahden alueeseen, jonka alue on vastannut Hämeen ely-keskusta.

Finnvera säilyttää entiset 15 toimistoa. Kanta-Hämeessä ei ole koskaan ollut Finnveran toimistoa. Se on ainoa maakunta, jonka alue on nyt hallinnollisesti pilkottu useille Finnveran alueille.

Finnvera on valtion omistama pienten ja keskisuurten yritysten riskirahoittaja. Sitä käytetään usein osarahoittajana yritysten hankkeissa.

– Aluejako on muutettu samanlaiseksi kuin suurilla pankeilla, Finnveran Tampereen toimiston rahoituspäällikkö Tiina Nuutila sanoo.

Nordealla paikallisten yritysten merkittäviä luottopäätöksiä tekee Etelä-Hämeen alue, johon kuuluvat Kanta-Hämeen lisäksi Hyvinkään ja Jokelan konttorit. Danske Bankilla on Kanta-Hämeessä vain Hämeenlinnan konttori. OP-Pohjola -ryhmällä on useita pankkeja Kanta-Hämeessä, mutta Etelä-Hämeen Osuuspankki kattaa yhtä lukuun ottamatta kaikki Hämeenlinnan ja Riihimäen seudun kunnat.

Nuuttila kertoo, että Finnvera on organisoinut muutenkin uudelleen palveluaan. Riskirahoittaja on perustanut valtakunnallisen palvelukeskuksen.

– Palvelemme eri tavalla kuin ennen kansainvälistyviä yrityksiä. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic