Kanta-Häme

Fire-leiri tarjoilee kansainvälisyyttä ja luontokokemuksia

Evon retkeilyalueella käy kuhina, kun rinkkoja puretaan ja majoitustelttoja pystytetään ukkosen jyrähdellessä taustalla.

Tervetuliaisjuhla käynnistää viikon kestävän kansainvälisen Finnish Red Cross Experience -leirin, joka kokoaa yhteen liki 400 nuorta tai nuorenmielistä osallistujaa ja vapaaehtoista 29 maasta.

– Leirin kokoaminen aloitettiin perjantaina ja suunnittelutyöt käynnistettiin jo kaksi vuotta sitten. Kyseessä on mittavin leiri mitä Punainen Risti on Suomessa järjestänyt, kertoo leirin toisena johtajana toimiva Jenni Soltin.

Ohjelma tarjoaa leiriläisille omaa mielenkiintoa vastaavaa tekemistä ja seuraa. Leirin aikana voi esimerkiksi suorittaa ensiapukurssin, osallistua monikulttuurisen ystävätoiminnan kurssille tai eri teemoja käsitteleviin työpajoihin. Iltaisin lämmitetään sauna ja sytytetään leirinuotiot, ja ohjelmien välissä voi nauttia retkeilyalueen tarjoamista monista urheilumahdollisuuksista tai leirikahvilan antimista.

– Haluamme tarjota osallistujille uusia elämyksiä ja taitoja, rentoa yhdessäoloa sekä mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin ympäri maailman. Leirin muita teemoja ovat Punaisen Ristin periaatteiden 50-vuotisjuhlavuosi ja luontokokemukset Suomen kauniissa metsämaisemassa.

Paikalla on sekä vanhoja konkareita että ensikertalaisia, joille leirielämä tai teltassa yöpyminen ei ole entuudestaan tuttua. Leirin sujuvuudesta vastaa vapaaehtoisista koottu henkilökunta ja vastuurooleissa, esimerkiksi turvallisuustiimin päällikkönä, toimii aina alan ammattilaiset.

– Leiri on hyvä tilaisuus testata ja harjoitella järjestön osaamista ja resursseja käytännössä. Esimerkiksi lämmintä vettä tarjoavat kenttäsuihkut ovat nyt ensi kertaa käytössä.

Finnish Red Cross Experience -leiri on suunnattu 13–25-vuotiaille ja leirin virallinen kieli on englanti.

The Fire campin yhteydessä järjestetään myös lyhyempi Reddie Kids -leiri 10–12-vuotiaille. HÄSA

Päivän lehti

7.4.2020