Kanta-Häme

Fiskars vähentämässä korkeintaan 60 työntekijää

Kuluttajatuotteita valmistava Fiskars järjestelee toimintaansa ja aloittaa yt-neuvottelut.

Fiskarsin tavoitteena on yksinkertaistaa päätöksentekoa ja poistaa päällekkäisiä tehtäviä, mikä johtaa enintään 60 ihmisen vähentämiseen. Yt-neuvottelut koskevat yhteensä 347 henkilöä Suomessa.

Vähennykset kohdistuvat nykyisiin liiketoiminta-alueisiin sekä tukitoimintoihin Suomessa. Lisäksi Fiskars aikoo vähentää väkeä Suomen-myyntiyksiköstään, mitä yhtiö perustelee kaupan murroksella.

Henkilöstövaikutusten ei odoteta koskevan yhtiön tehtaiden työntekijäryhmiä tai yhtiön omien kauppojen henkilöstöä Suomessa. Yhtiön Hämeenlinnan Moreenissa sijaitseva pääjakelukeskus on neuvottelujen ulkopuolella. Sen sijaan Iittalan lasitehtaan hallinnossa on henkilöitä, jotka ovat yt-neuvottelujen piirissä.

Fiskarsin Iittalan lasitehtaassa työskentelee noin 200 työntekijää, joista 170 tuotannossa.

– Minulla on niin vähän tietoa, etten halua kommentoida. Tämä on enemmän konsernitason asia, sanoo Iittalan tehtaanjohtaja johtaja Per-Henrik Hagberg.

Yhtiö tiedotti myös, että se perustaa uuden operatiivisen johtajan tehtävän. Paikalle on nimitetty Teemu Kangas-Kärki, joka toimi aiemmin Fiskarsin Koti-liiketoiminta-alueen johtajana. Hän toimii myös talousjohtajana. (STT-HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic