Kanta-Häme Forssa

Janakkalan Asuntojen uusi toimitusjohtaja tulee Forssa-asunnot oy:stä - Seppo Hakamäki aloittaa Janakkalassa huhtikuussa

Toimitusjohtaja Seppo Hakamäen mukaan Janakkalan paikka osui kohdalle sopivasti.
Seppo Hakamäki jättää toimitusjohtajan työnsä Forssa-asunnot oy:ssä. Taustalla näkyvä kerrostalo Saksankuja 9 purettiin viime vuonna. Kuva: Lassi Puhtimäki
Seppo Hakamäki jättää toimitusjohtajan työnsä Forssa-asunnot oy:ssä. Taustalla näkyvä kerrostalo Saksankuja 9 purettiin viime vuonna. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupungin vuokrataloyhtiö Forssa-asunnot oy:n  nykyinen toimitusjohtaja Seppo Hakamäki jättää paikkansa ja siirtyy Janakkalan Asunnot oy:n toimitusjohtajaksi lähemmäksi hänen asuinpaikkaansa Hämeenlinnaa.

Forssa-asunnot oy tiedotti perjantaina etsivänsä uutta toimitusjohtajaa.

– Lähdön taustalla ei ole mitään draamaa. Janakkalan paikka vain sattui osumaan kohdalle. Lähtöpäätös ei ollut helppo, vaan jouduin joulun pyhinä ankarasti miettimään, mitä teen, Hakamäki kuvailee.

Hakamäki siirtyy Janakkalan Asuntoihin huhtikuun alussa.

Janakkalan Asuntojen toimitusjohtaja Arja Jaatinen  irtisanoutui tehtävästään viime vuoden lopussa.

Janakkalan Asunnot on kuntakonserniin kuuluva yhtiö, joka vastaa kunnan omistamista vuokra-asunnoista. Yhtiö hallinnoi yhteensä noin 630 asuntoa Turengissa, Tervakoskella ja Leppäkoskella.

Lue myös: Janakkalan Asuntojen toimitusjohtaja irtisanoutui: ”On tehty päätöksiä, joista olen vakaasti eri mieltä” (Häsa 12.11.2019)

Konkreettisia muutoksia Forssan katukuvaan

Hakamäki aloitti Forssa-asuntojen toimitusjohtajan tehtävässä elokuussa 2018. Hakamäki kertoo, että Forssa-asunnoissa on saatu viime aikoina hyviä asioita liikkeelle.

– Muutokset ovat vasta alkutekijöissä, joten harmittaa vähän jäädä tässä vaiheessa pois. Uskon, että uuden toimitusjohtajan on kuitenkin helpompi aloittaa pestissä kuin minun oli.

Hakamäen toimitusjohtajan pestin aikana Forssa-asunnot on tehnyt konkreettisia muutoksia Forssan katukuvaan, kun yhtiön kaksi kerrostaloa Saksankujalla purettiin vuonna 2019.

Saksankuja 5:n A-rapussa Forssa-asunnot remontoi viime vuonna useita asuntoja, joista yhteistyössä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kanssa tehtiin kymmenen asunnon tukiasumisyksikkö Satama.

Viime vuoden lopulla valmistui Forssa-asuntojen pitkän ajan strategiatyö, joka luo yhtiön suuntaviivoja seuraaviksi vuosiksi. Strategia tulee kaupunginhallituksen käsittelyyn alkuvuoden aikana.

Työtä ja velkaa riittää

Yhtiöllä on yhä velkaa noin kymmenen miljoonaa euroa, jonka korkoa yhtiön ei ole tarvinnut maksaa vuosina 2019–2020. Koroista säästetyllä rahalla on remontoitu noin 50 huoneistoa.

– Toimintaa on tuotu nyt 2000-luvulle palveluja sähköistämällä ja nykyaikaistamalla ilmettä ja markkinointia. Työtä riittää kuitenkin edelleen, Hakamäki sanoo.

Hakuaikaa Forssa-asuntojen toimitusjohtajan virkaan on 9.2. saakka.  Toiveena olisi, että uusi toimitusjohtaja voisi aloittaa Forssa-asunnoissa samaan aikaan, kun Hakamäki siirtyy Janakkalaan.

Forssa-asuntojen toimitusjohtajan tehtäviin kuuluu muun muassa johtaa yrityksen hallintoa sekä vastata talousasioista ja sopimuksista. Lisäksi toimitusjohtajalle kuuluu isännöinnin johtotehtävät.

Forssa-asuntojen asuntokanta on 630 asuntoa, ja yrityksen liikevaihto on noin kolme miljoonaa euroa. Forssa-asunnot työllistää toimitusjohtajan lisäksi kolme henkilöä. HÄSA.

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic