Kanta-Häme

Forssa käy kampanjaan työttömyyttä vastaan

Forssan kaupunki pani työllisyyspalvelunsa uusiksi. Kaikki kaupungin työllisyyteen liittyvät palvelut löytyvät Työvoitto-nimisen palvelun takaa.

Kampanja pitkäaikaistyöttömyyttä vastaan aloitetaan keskiviikkona, maaliskuun 4. päivä työväentalolla järjestettävillä työllisyysmessuilla.

– Kampanjalla haluamme herätellä koko kaupungin yhteisöllisyyttä ja vastuuntuntoa. Lisäksi haluamme aktivoida pitkään työttömänä olleita, kaupungin työllisyys- ja hyvinvointipalvelujen päällikkö Jaakko Leskinen sanoo.

Leskisen mukaan työllisyyspalvelujen haasteena on nimenomaan ollut tavoittaa ja aktivoida pitkään työttömänä olleet työnhakijat. Haasteena on myös se, että kaupunki maksaa vuosittain noin miljoonan euron edestä kuntaosuusmaksua työmarkkinatukina pitkittyneestä työttömyydestä.

Tuotteistamalla ja brändäämällä palvelut kaupunki haluaa madaltaa kynnystä hakea neuvoja ja apua sekä lisätä tietoisuutta palveluista, joita kaupunki tarjoaa.

– Haluamme myös aktivoida paikallisia yrityksiä ottamaan pitkään työttömänä olleita työkokeiluun tai töihin työllistämistuen avulla.

Työvoitolle on tehty omat www- ja facebook-sivut. Sivujen tarkoitus on aktivoida ja ohjata asiakkaita ottamaan yhteyttä.

– Kaikille löytyy oma reitti työllistymiseen, oli elämäntilanne mikä hyvänsä, Leskinen vakuuttaa.

Sivusto antaa myös työnantajille tietoa erilaisista tavoista työllistää ja hakea tukea työllistämiseen.

Työvoiton tarkoitus on osoittaa, että kaupunki palvelee sekä työttömiä että työnantajia.

– Byrokratia ei saa olla esteenä työllistymiseen tai työllistämiseen.

Keskiviikkoisilla messuilla on mukana paikallisia yrityksiä ja oppilaitoksia. Lisäksi tarjolla on tietoa työn hakemiseen, työllistymiseen ja opiskeluun liittyen.

Leskisen mukaan työllistämiseen liittyvistä asioista tiedetään yllättävän vähän.

– Toisaalta työllistämiseen liittyvät tukitoimet herättävät paljon tunteita ja mielipiteitä.

Tukitoimien tarkoitus on kuitenkin työllistää.

– Kaikki pitkään työttömänä olleet eivät kuitenkaan ole heti valmiita ja kykeneviä tekemään täyttä työpäivää. Siksi jokaiselle tarvitaan omanlainen työllistymisen polku, Leskinen summaa. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic