Kanta-Häme

Forssa kehittää vanhusten kirjastopalveluita

Forssan kaupunginkirjasto kehittää vanhuksille suunnattuja palveluitaan. Ikääntyvät asiakkaat ovat kirjaston merkittävä käyttäjäryhmä, mutta heille on tarjolla hyvin vähän erityispalveluita.

Palveluita kohennetaan nyt 30 000 euron suuruisen Uudenmaan ely-keskuksen avustuksen turvin. Ikä ei ole este -kehittämishanke koskee kaikkia Louna-kirjastoja eli Forssan kaupunginkirjastoa sekä Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kunnankirjastoja.

Koko Lounais-Hämeessä kartoitetaan, millaisia kirjastopalveluja vanhukset haluavat kotiinsa, palvelukeskuksiin tuotuina tai kirjaston tiloissa. Erityisesti selvitetään, millaisia kirjastopalveluita liikuntaesteiset vanhukset haluavat kotiin.

Hattulaan luvassa mediakasvatusta

Hattulan kunnankirjaston mediakasvatuspolulle napsahti ely-keskuksen avustusrahaa 2400 euroa. Hattulalaisten ideana on toteuttaa kirjastovetoinen mediakasvatuspolku alakoulusta yläkoululle.

Riihimäen kaupunginkirjasto sai 5000 euroa esitelmätilaisuuksien ja kirjailijailtojen järjestämiseen.

Jokioisten kunnankirjasto sai ely-keskukselta 4500 euroa 140-vuotisjuhliensa tapahtumiin.

Uudenmaan ely-keskus myönsi Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakuntien yleisille kirjastoille kehittämisavustuksia kaikkiaan 850 000 euroa.

Senioreille suunnattujen kirjastopalvelujen kehittämiseen myönnettiin avustusta yhteensä 63 500 euroa. Forssan kaupunginkirjasto sai näistä euromäärältään suurimman avustuksen.

Maahanmuuttajille suunnattuun kielikahvilatoimintaan ja kirjaston monikulttuuristen palvelujen kehittämiseen myönnettiin avustusta yhteensä 29 000 euroa. (HäSa)

 

 

 

 

 

 

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic