Kanta-Häme

Forssa perui kuntajakoselvitys-pyyntönsä valtiovarainministeriöltä

Forssan kaupunginhallitus perui maanantaina valtiovarainministeriölle tekemänsä pyynnön erityisen kuntajakoselvityksen tekemisestä. Kaupunginvaltuusto päätti viime marraskuussa erityisen kuntajakoselvityksen hakemisesta mahdollisimman nopeasti. Kaupunki esitti, että selvitys pitäisi tehdä koskien Forssan, Tammelan ja Jokioisten yhdistämistä. Lisäksi mukaan olisi Forssan näkemyksen mukaan pitänyt ottaa myös Humppila ja Ypäjä.

Kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkusen (kok.) maaliskuisen vierailun jälkeen selvitystä on seutukunnalla lähdetty tekemään vapaaehtoisuuden pohjalta. Mukana ovat Forssa, Tammela, Jokioinen ja Humppila. Kaupunginvaltuusto päätti huhtikuussa oikeuttaa kaupunginhallituksen perumaan selvityspyyntönsä tietyin edellytyksin.

Vapaaehtoisen kuntajakoselvityksen tekeminen on aloitettu selvitysmies Esko Tonterin johdolla viime toukokuussa ja tällä viikolla valtuustoille esitellään kerättyjä tietoja. Valtuustojen yhteinen seminaari järjestettiin Eerikkilän urheiluopistossa 6, päivänä elokuuta. (HäSa)

Menot