Kanta-Häme Forssa

"Julkiset hankinnat pitäisi valmistella juuri näin" - Forssa pilkkoi ison rakennusurakan, jotta myös pienemmät yritykset voivat osallistua

Paikalliset yrittäjät ovat mielissään monitoimikeskuksen kilpailutuksen jakamisesta.
Havainnekuva suunnitellusta monitoimikeskuksesta. Kuva: parviainen Arkkitehdit
Havainnekuva suunnitellusta monitoimikeskuksesta. Kuva: Parviainen Arkkitehdit

Monitoimikeskuksen rakentaminen on Forssassa pilkottu eri kokonaisuuksiin, jotta myös pienemmät yritykset voivat päästä suuresta rakennushankkeesta osille.

Forssan kaupunki pyytää erikseen tarjouksia pääurakasta eli rakennusteknisistä töistä, maanrakennusurakasta, julkisivujen muurausurakasta, runkourakasta, vesikattourakasta, ilmanvaihtourakasta, putkiurakasta, rakennusautomaatiourakasta ja sähköurakasta

– Jos tämä kaikki olisi ollut isona pakettina eli perinteisesti rakennusurakka ja siihen vain tekniikkaurakat päälle, se ei olisi oikein antanut saumaa pienemmille toimijoille. Kun urakka on jaettu, se antaa useammalle mahdollisuuden tarjota, toteaa Forssan tekninen johtaja Antti Heinilä.

Paikallisia yrityksiä voi täten olla enemmän mahdollisten tarjoajien piirissä. Ne voivat myös yhdistää voimansa ja tehdä tarjouksensa työyhteenliittymänä.

 

Jako osaurakoihin ei Heinilän mukaan tuota riskiä kustannusten karkaamiseen. Monitoimikeskuksen hinta ei saa kaupunginvaltuuston päätöksen mukaan ylittää 21 miljoonaa euroa, johon ei lueta ensikertaista kalustusta, hankevarauksia eikä Tölön koulun purkukustannuksia.

Monitoimikeskuksen urakkatarjousten jättöaika päättyy 7. syyskuuta.

– Kaikki viittaa siihen, että saamme hyvin tarjouksia. Urakka on sen verran merkittävä, Heinilä arvioi.

Forssan kaupunginhallituksen on tarkoitus päättää urakoitsijat syyskuun kokouksessaan. Hanke on euromääräisesti yhdyskuntalautakunnan päätösvallan yläpuolella.

Urakkatarjouksissa valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus.

 

Monitoimikeskuksen rakentaminen alkaa loppusyksystä ja hankkeen on tarkoitus olla valmis syksyllä 2022.

Monitoimikeskus korvaa kaksi nykyistä koulua ja kaksi päiväkotia. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic