Kanta-Häme

Forssalaisnainen lahjoitti 90 000 euroa lastensairaalalle

Forssalainen Toini Järvinen on todellinen hyväntekijä. Hän lahjoitti Uusi lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:lle 90 000 euroa.

– Lapset ovat aina olleet lähellä sydäntäni, vaikka omia lapsia ei olekaan. Äitini synnytti 10 lasta ja minä olen heistä nuorin. Sisarusteni lasten ja lastenlasten kanssa olen puuhaillut paljon, Järvinen alustaa.

Hänellä oli pieni kesämökki Urjalassa. Järvinen myi sen ja lahjoitti lähes kaikki siitä saadut rahat lastensairaalalle.

– Näin televisiosta, kuinka huonoissa olosuhteissa lapset joutuvat olemaan. Ihmettelen, ettei valtiolta löydy lastensairaalalle rahaa.

Lastensairaalan nettisivujen mukaan kansalaiskeräyksen tavoite 30 miljoonaa euroa on jo täyttynyt, sillä lahjoituksia on kertynyt jo 32 miljoonaa euroa. Vaikka kansalaiskeräyksen tavoite on jo saavutettu, talkoot jatkuvat, sillä jokainen lahjoitettu euro tästä eteenpäin vähentää hankkeen lainarahan tarvetta.

Järvinen yritti lahjoittaa summan alun perin Pelastakaa Lapset ry:lle, mutta se ei onnistunut.

– Yritin soittaa niihin kaikkiin numeroihin, mutta mikään ei vastannut. Soitin myös numerotiedustelun kautta, mutta sielläkään ei saatu yhteyttä. Numerotiedustelun ihminen jätti soittopyynnönkin jokaiseen numeroon. Kahden viikon kuluttua sieltä soitettiin, mutta olin jo ehtinyt lahjoittaa rahat lastensairaalaan, Järvinen kertoo. (HäSa)